Off: kelet, nyugat

"Erdély peremén vagyunk... márpedig Erdély nem Anglia" - Bram Stoker: Drakula gróf válogatott rémtettei

"Az európai vezetők számára nem lesz könnyű feladat eladni Berlinben, Bradfordban és Bordeaux-ban az immár mitikus figurává vált, mindenki más elől állásokat elhalászó lengyel vízvezeték-szerelő kihúzását a bajból, különös tekintettel arra, hogy az idegengyűlölő jobboldal máris torkaszakadtából ordít" - írja mai cikkében az Index az Economist nyomán. Nem értünk a gazdasághoz, mégis: az utóbbi hetekben napvilágot látott elemzéseket olvasva egyre világosabbá válik, hogy nemcsak idehaza lettek elkúrva a dolgok, regionális szinten sem teljesítünk valami fényesen, különös tekintettel a Financial Times szerint is teljesíthetetlen és rég elavult Euró-csatlakozási követelményekre és azok nemzetgazdasági vonzataira.

Nyugat-Európának kell megmentenie Kelet-Európát, ez ráadásul nem jelenti azt, hogy nyáron már Ajróval fizethetünk a tejfölös-sajtos lángosért. A túl gyors bevezetés ugyanis komolyan meggyengítené az egységes európai pénzt - áll az elemzésben - legfeljebb néhány jelentéktelen posztszovjet szatelit államban jelenthet a válságra megoldást a helyi valuta eltörlése. A nyugati szélsőjobb szemében nyilván mi vagyunk Európa magyarbűnözői, pedig.

Szűz piacnak jók voltunk, az osztrák GDP 68 százalékát (máshol 80-at is olvastunk) teszik ki a keletre telepített bankbizniszek, az itteni ember ugyanis gondolkodás nélkül fogyaszt, ahogy a nemrég szabadult elítéltek szoktak a kocsmában, meg a kupiban. Mondják, minden magyar ember egy kategóriával nagyobb kocsit vezet, mint amilyet megengedhet magának. Nálunk hitelből van a házimozi, a plazmatévé, a nyaralás, sőt: a Sziget fesztivál és a szülinapi ajándék is. A magyarok szorgos indiánként vedelik a tüzes vizet '90 óta, miközben észre sem veszik, hogy lassan a napi csomag amerikai cigaretta is hitelből válik füstté. Mindebből a nyugati bankok és hitelintézetek gazdagodtak busásan, hát most ideje kivenni a részüket a konszolidációból. Ha lehet, még azelőtt, hogy megalakulna a nemzetiszocialista Magyarország.   

razo | 2009.02.28. 19:14 | link | 1 komment | Megosztom

off politika

Hettie 2009.03.06. 12:33:32

hear hear!

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.