Pimpelt parkolóórák

Nyár elején művészeti pályázatot írt ki az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt. új szolgáltatásuk népszerűsítésére, melynek köszönhetően az állampolgárok mobiltelefonnal is rendezhetik parkolási számláikat. A művészek szabadon szabhatták át az automatákat, a használhatóságra azonban figyelniük kellett, bár ez a megvalósult projektek nagy részén nem igazán látszik.

Térplasztikai kategóriában szuperhős, Krisna oltár, fekete erdő torta és gigantikus abakusz is akadt, kedvencünk mind közül a nagy P volt, amely nem csak tetszetős, de további asszociációkra, gondolkodásra késztet. A térplasztikák mellet kissé elhalványultak a 2D, azaz a grafika kategória nyertesei, a művészek itt ugyanis csupán az automata alsó egyharmadát dekorálhatták, nehogy feltűnjön valakinek a változás.

A köztéri szoborkén is funkcionáló pimpelt parkolóórákat november 30-ig a Városháza téren és a város száz különböző pontján lehet megnézni.

Fotók a nyertes alkotásokról a túloldalon!

Bíró Tamás: Egyszerű (grafika I helyezett) és Szép Gabi: Konkáv (grafika II helyezett)

Bordás Bogi - Bada Emőke: Mobil mobil (térplasztika II. helyezett) és Morvay Gabriella - Morvay Márton: Mint egy süti (térplasztika I. helyezett)

Miklósi Ádám: Minimál (térplasztika közönségdíj) és Kovács Gyula: Typo (grafika közönségdíj)

 

soleado | 2008.11.25. 13:38 | link | 2 komment | Megosztom

design budapest

Morvay Márton 2009.01.05. 20:35:23

Szia(sztok)!

A pályázatról szóló oldalakat böngészve jutottam el erre az oldalra. A nyertes munka alkotója Morvay Gabriella és Morvay Márton.

A javítást előre is köszönöm
Üdv
Morvay Márton

razo 2009.01.05. 21:47:09

Köszi, és bocs, javítottam!

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.