Megérezett a Nu Rave Magyarországra

"Ezt kapjátok ki: egészen biztos forrásból tudjuk, hogy december 17-én hétfőn du. 3-tól a Viva tévé Interaktív című műsorában a nu rave lesz a téma! Kedvenc celebünk, Kristóf kedvenc magazinunk munkatársaival próbálja megmondani a tutit erről az irritáló nevű, ámde nekünk szimpatikus trendről" - írja lelkendezve az Ektiv blog, mi pedig felsóhajtunk: több éves késéssel megérkezett Magyarországra a Nu Rave és mi már előre tudjuk, hogy csúnya vége lesz a trend hazai térhódításának.

Amatőr fotók részegen behányó fiatalokról, magenta citromsárgával és világoszöld kiscicákkal, gigantomán napszemüveg műanyag ékszerek és anigif a Myspace oldalon. Több éves késéssel megérkezett Magyarországra a Nyugat Európán már végigsöpört lakossági trend, a Nu Rave: már van hazai szcéna tizenhét éves DJ csajduóval, színes tablettákkal és rózsaszín baseball sapkába öltözött autószerelő segédmunkással a szórólapokon, a műfaj ikonja Steiner Kristóf, a Viva rondakutya-tulajdonos műsorvezetője, kultmagazinja pedig a magyar/angol PEP popkultúra kiadvány.

Hamarosan überciki lesz az emo, helyette bejön a trash fashion, tavaszra kultikussá válnak a H&M idén kifutott "olyan éjtíz"-es kollekciói, az Oktogonon pedig ilyen fiatalok állnak majd a társaságra várva péntek esténként. Nyáron lesz majd Fókusz anyag és Lilu is Madonna szerkóban vezeti majd a reggeli műsort az RTL Klubon. Persze Londonban, Berlinben és Koppenhágában - ahonnan az irányzat elindult - addigra más szelek fújnak majd, nálunk a végeken azonban még felnő egy gimis generáció az itthon egyelőre ismeretlen és frissnek ható műfajon, eladnak egy csomó ruhát, kiegészítőt, Kozsó pedig hazajön Amerikából és Korda Györggyel meg a nevét ..::D3lhu$$a Johnnii::..-ra változtató másik gengszterrel közös Nu Rave himnuszt írnak a Repülőtér című diszkósláger felhasználásával, sebtiben létrehoznak néhány fiú és csajbandát ilyen nevekkel, hogy "Kétdekk Haver", meg "Cuki-Cuki".



A PEP! színes popmagazin téli számát a jelenségnek szenteli, még szilveszteri bulit is szerveznek a Merlinben, ahol külföldi és hazai Nu Raverek pörgetik a szalagos magnókat. Magyar színekben a remek "Kitten Killers" lép fel, akik ketten együtt sincsenek negyven évesek és myspace-oldaluk szerint ők a "Coolest Young DJ Girls of Budapest", ami egészen úgy hangzik, mintha a hazai Nurave scene egy titkos escort hálózat jól kommunikálható fedőszervezete lenne. Szenka és Laura profiljukban gyorsan világossá teszik, hogy valójában nem gyilkolnak rendszeresen kiscicákat, a név azonban annyira ellenállhatatlanul cuki, miközben goni, miközben cuki, hogy elnézzük nekik a honlapon fejlécben kommunikált én-parát.



Van még a szintén budapesti Wife Beater Records (wow) kiadó is olyan nevekkel, mint Bimbi, Zabpehely, és kAREe, akik osztálytársak lehetnek vagy ilyesmi, fotóik alapján egyikük sem idősebb tizenhatnál, oszt máris nyomják a kőkemény techno-trasht, meg a Kunk Budapest duó, akik angolul bloggolnak, mivel a Kunk egyik fele, Brendon amerikai, Cigi pedig magyar és ők csókolózni is szoktak, ha úgy tartja kedvük a buliban. A szcénatagok erősen összetartanak, mindenki linkel egymásra és a kelet európai térségre célzott marketingből csillagos ötösre teljesítő PEP magazinra, fellépéseiket is összehangolják. A Kollektíva Nights bulisorozat szilveszteri fordulóján például a komplett társaság jelen lesz.


space night rockers | 2007.12.17. 14:54 | link | 13 komment | Megosztom

party freak divat

mborsik · http://wienvsbudapest.freeblog.hu 2007.12.17. 17:59:24

Fasza. És ha be akarom előzni őket, akkor mi a menő?

soleado 2007.12.17. 18:26:12

Hát...magas a labda...a Kultplay természetesen!

Hegi 2007.12.17. 19:16:54

Azért a több éves késés erős túlzás!

razo 2007.12.17. 19:27:04

Hát, a PEP magazin cikke szerint:

"Az első Antisocial 2004-ben volt. A sorozatindító esten már ott volt mindenki, akikre nem sokkal később ráragasztották a 'nu rave' címkét: együttesek, dj-k, divattervezők..."

Hegi 2007.12.17. 19:44:19

Lehet, de azért pl. 2006 elején egyáltalán nem volt semmi jele a londoni utcaképen az új stilnek.

szobakutya 2007.12.17. 23:31:56

azt firtatni, mi a menő, sosem volt menő. beérkező trendeket kárörvendően előre ledorongolni unalmas. ilyen tárgyi tévedésektől hemzsegő, erős (szándékos?) csúsztatásokkal teli, menős fikázós-cinikusnak lenni akaró, de csak öntelt gagyicikket írni pedig ciki.

Elit Alice · http://www.elitalice.com 2007.12.18. 00:06:56

annyira nem ciki. sőt. engem felettébb szórakoztatott. :)

Simon · http://josegraphic.blogspot.com 2007.12.18. 03:18:11

Hehe... annak idején, amikor a Dark/gothic vonalról írtunk, ugyanez ment az LD50-en.

zs 2007.12.18. 13:34:09

mennyivel kevésbé ciki azt firtatni hogy mi ciki mint azt firtatni hogy mi menő...? :)

naridori 2007.12.18. 16:23:12

majd jól elő is kapmom minnyá az alsós bohócjelmezem, aztán ultrahipiszupimenő leszek:D
már előre látom milyen lesz a nyúrév kedves itthonunkban, ahol tisztelet a kivételnek kedves divatmajmoló fiataljainknak annyi stílusérzékuk sincs mint egy darab..egy darab..ööönemjut eszembe semmi, de értitek:P

előre is köszöntem, rhemek lesz..XD

kötőszó 2007.12.19. 01:50:31

szerintem a késés ebben az esetben nem sok egyátalán, nyáron nyújorkban a trashfashion még tök menő volt. de az ott nyáron megjelenő filmek és albumok többsége is csak most ér el ide. egyszerűen fél év kultúrális csúszásban vagyunk. akiket ez zavar, azoknak ott az internet

treb 2007.12.21. 15:21:06

szobakutya:
"azt firtatni, mi a menő, sosem volt menő... öntelt gagyicikket írni pedig ciki."

ezt pont te mondod ember, kapjál már a fejedhez :)
szánalmas ez az egész..

Andreas 2009.10.06. 19:25:55

JUJJJ!!!!!!!

2009 október van, és igen, minden megtörtént, amit a cikk megjósolt. Sajnos. Anigif, nagyszemüveg, ja, meg a tipikusan kelet európai hozáállás: magunkat objektive magasabbrendűnek beállitani, csupán azért, mert nurave/electro vonalon mozgunk, partizunk, netán alkotunk! Fuj!

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.