"Do they know it's Halloween?"

viceland
Halottak napja közelg, Juhász Előd szelleme végtelen mikrofonkábelt kerülget a tudathorizonton. Mindenki emlékszik Sir Bob Geldof egykori kezdeményezésére, a Band Aid jótékonysági fesztiválra, melyet a Zenebutik-Zenehíd, elhozott hozzánk is a Kádárizmusba. A UNICEF számára készített all-star gála csúcspontján a sok tupírozott hajú, sportzakós sztár együtt énekelte el a "Do they know it's Christmas" - Tudják-e, hogy Karácsony van - című opuszt, éneklés közben pedig erősen rágondoltak a megszólított etióp gyermekekre.
A Band Aid annak idején magyar sztárokat is megihletett, az ilyesmiben általában Varga Miklós és Vikidál Gyula járt nálunk az élen, de ha jól emlékszünk, láttuk ilyen "all star" vérciki dalban Pataky Attilát és Kiki-t is az Első Emeletből, meg Bíró Icát is bőrszerkóban. A dal címe viszont nem ugrik be, sem az apropó, KOMMENTELJEN, aki tudja, mi volt!
"Milyen kérdés volt ez már?" - gondolta tovább csaknem huszonöt évvel később a problémát a mémfertőzött kanadai énekes, Nicholas Diamonds, majd 2005 vonatkozó időszakára elkészítette az egykori sláger (és jelenlegi Rossmann- karácsonyi válogatásalbum hit single) paródiáját "Do they know it's Halloween?" címmel - írja a popbiznisz blog Stereogum. A kezdeményezés mögé pedig nem más állt, mint a Vice Magazin record labelje, a Vice Recordings, így már biztosak lehetünk abban, hogy a dalocska zúzni fog, a bevételek pedig ez alkalommal is a UNICEF-nek mennek. A szerzők a következőképpen gondolkodnak: "Ha a karácsonyi változat célja az ünnepi vidámság exportálása volt, a mi célunk az, hogy megküzdjünk Mindenszentek előestéjének rémeivel és a félelemmel, ami az ünnephez kapcsolódik." A paródiában a többi között részt vesz Beck, és a Morcheeba albumokról ismerős repper Peaches is. + Megnézem a dal videoklipjét! + Elolvasom a NYTimes vonatkozó cikkét!

razo | 2005.10.26. 10:36 | link | 2 komment | Megosztom

halloween

JoeP 2005.10.26. 10:52:15

Nem a 'Love' a Bergendytől?

razo 2005.10.26. 11:02:20

Tenyleg!! "Mondd Love, loooove, love"

de asszem volt masik is, valami elhagyott gyarban vettek fel, es galambok is repultek benne.

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.