Kula Jani kalandjai

borito "Ez a mi Soho-nk, ahol élünk. Főutcánk a Nagymező, és bár van itt Soho London Pub és Soho Palacsintázó, a miénk az alsó manhattani south-houston soho-ról kapta a nevét, elsősorban néhány falfestmény miatt."

Stark Attila a VI.-ik kerületben, konkrétan a Kultplay szerkesztőségének szomszédságában lakott 8 éven át. Most megjelent művészkönyvét a Nagymező utcai Csirkecsibész gyorsétterem, a mindig zárva tartó Red Royce night klub, a Semiramis kávézó, a Művész Mozi előtti pad, valamint a szín és forma szerint csoportosítható különféle kutyaszar típusok éppúgy inspirálták, mint viharos magánélete, a Kultiplex murvás kerthelyisége, és Gergényi Péter kackiás bajuszkája. Kulocity címmel könyvben adta ki összegyűjtött festményeit, illusztrációit és portréit a Roham Kiadó. Stark Attila a Magyar Iparművészeti Egyetem végzős hallgatójaként diplomamunkának készítette a kötetet, melyben rajzos naplórészleteket, illusztrációkat, festményeket és montázsokat találunk.


"Ma este sétáltam haza a Kultiból. Határozottan a perem szélén - pontosan éreztem a távolságot az áhított valódi, fátyolozatlan, otthonos és igazi valóságtól. És ami a lényeg, hogy nem ebben az igazi valóságban jártam" Khm. Biztosak vagyunk abban, hogy ez az érzés Önnek is megvan, Kedves Olvasó. Azok az emberek, akiknek semmilyen érzékük sincs ezen inspirációs források megfelelő értékelésére Stark Attila művészetében, street art-nak nevezik a festészetét, noha a street inspired art kifejezés jóval közelebb van a valósághoz: S.A. festőművész. Kulocity Roham Kiadó 3900.-Ft.

 kulo1
Máriás Dr. moderátor kitűnő hangulatú performansszá alakította a bemutatót, VBA pedig többször is kimondta Hunter Thompson nevét.
 
homeutca
Alkalmazott grafika és a pesti Soho térképe a könyvből

 kulo2
Stark Attila röviden válaszol Dr. Máriás Béla körmönfont kérdéseinek egyikére


shit
Kutyaszar típusok a VI-ik kerületből

razo | 2007.05.07. 20:18 | link | 1 komment | Megosztom

street art könyv

Répás Zoltán 2009.03.28. 18:12:58

Zseniális. 10/10

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.