Közösségi olimpia lesz a Rio de Janeiro-i? (nem)

Sosem gondoltuk volna, hogy jót mondunk bármiről, ami az olimpiával kapcsolatos, hiszen távolabb már csak akkor állhatna tőlünk a magyar változatban rendre Vitray Tamással súlyosbított nemzetállami doppingverseny, ha rendeletileg lenne kötelező követni az eseményeket magyar zászlót lengetve a tévé előtt. (Ahogy most kinéz, lehet, hogy még ez is meglesz hamarosan).

A 2016-os nyári játékok rendezési jogát nemrég elnyert Rio kampányfilmje azonban rendkívüli, és nemcsak azért, mert a kamera bullet-timeban kanyarog a cukorsüveg-hegyek között, miközben mi csorgó nyállal nézzük a Copacabana-i naplementét. A film azért is csodálatos alkotás, mert minden kockája ordas hazugság, ajlas szemfényvesztés. Elhiteti velünk, hogy az olimpia demokratikus, sőt: 2.0-ás intézmény, ahol csupa szimpatikus amatőr spotoló verseng egymással kedvtelésből.

Mennyivel érdekesebb lehetne a világverseny - gondoljuk filmnézés közben -  ha tényleg idős horgászbácsik, amatőr sziklamászók, hétköznapi bringások és jó alakú strandgeekek küzdenének egymással egy globális buliban, ahol mindenki jól érzi magát, nem számítanak a századmásodpercek, mert a lényeg úgyis a közös mulatozás lesz a végén.

A Rio-i olimpia ezzel szemben vélhetően semmiben sem különbözik majd az összes többitől: vérverejtékes, humortalan, politikusokkal súlyosbított szintetikus ámokfutás lesz a csodálatos dél-amerikai díszletek között. Most úgy tűnik: legalább Vitray Tamás nyugdíjba megy addigra.

 

razo | 2009.10.07. 08:19 | link | 5 komment | Megosztom

sport reklám

fumar sharif 2009.10.07. 09:17:10

"(Ahogy most kinéz, lehet, hogy még ez is meglesz hamarosan)." mire célozgatsz itt sunyi libsi módon, he?:D
Másrészt meg akkor jobb lene egy globális Játék határok nélkül nevű förmedvény? Na ne már... akkor már inkább a dopping, az legalább egy teljesítmény

ifsz 2009.10.07. 09:40:14

A modern olimpiai játékokat eredetileg amatőr sportolók számára találták ki, csak ez időközben elsikkadt. Amúgy a doppingolás ellen nem lenne kifogásom, csak akkor el kellene nevezni ezeket a sportágakat kémiai sportnak a technikai sportok mintájára, mert így a nézők és az élsportolónak készülő kamasz gyerekek is tudhatják, hogy mit várjanak az egésztől.

kerub 2009.10.07. 18:41:20

Öcsém, mennyire lelkiszegény nullahúszas melléktermék ez a cikk.

razo 2009.10.07. 21:27:51

Haha, a kémiai sport találó! Melyik a legjellemzőbb kémiai sportág vajon? Atlétika összes? Mondjuk a síkfutás elég esélyes.

ed hardy · http://www.edhardytime.com/ 2010.04.16. 07:10:28

In the office are wearing jewelry must be simple and eye-catching dress with a mix of jewelry and also because the have a

different effect. When choosing clothes so we are very focused mix of accessories.
Louis Vuitton
louis vuitton shoes
pandora
pandora beads

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.