Carl Craig presents Tribe en direct de Jazz á la Villette

razo | 2009.09.22. 17:06 | link | Komment | Megosztom

zene

Feature of the day

OSX Snow Leopard: működik az eject!

Ennek megünneplésére rögtön új ikont is kapott az alkalmazás. Ugye, mennyivel megbízhatóbban eject-el egy fém hatású gomb?

 

razo | 2009.09.18. 17:07 | link | Komment | Megosztom

geek mac

Buksi ugrik, gumicsont!

Szeptember 15-én, kedden nyilvánosságra kellett hozni minden olyan vezető tisztségviselő pénzbeli juttatását, aki állami cégnél dolgozik. A kormányrendelet szerint minden cégnek a saját honlapján kellett publikálnia az adatokat.

Na egy budapesti szerkesztőségben ilyenkor a következő történik: a politikai rovatvezető szemében különös, perverz fények villannak, miközben teljes beosztotti állományát a céges honlapokra uszítja. A feladat: nyomogatni kell a refresh gombot, amíg meg nem jelenik a várva várt információ: a felső vezető havi illetménye say: bruttó 3 millió forint.

Mennyi? Sikít fel az olvasó, amikor a cikket látja, kattint és olvas, ahogy kell. Utána irány a kocsma, maradt még egy tízezres a hónapra, ezt meg kell beszélni.

Hát ezen a gumicsonton csámcsog most Magyarország. Az emberek erről beszélnek, meg arról, hogy Bódi Guszti infarktusánál 45 percet késett a mentő. Nem mondanánk éppen, hogy a problémák gyökerénél járnánk, ujjunk az ütőéren pihen.

Az állami cégek fizetéslistájának nyilvánosságra hozatala igazi átlátszó porhintés, ráadásul széllel szemben, finoman szólva. Mégis: az emberek nyelik, mint a kisangyal. Amikor a négyes metró költségvetéséből Kína Mars-expedíciót szervezne (grátisz holdraszállással), a Margit-híd az eredeti összeg duplájába, az autópályák sokszorosába kerülnek, és lassan már tíz éve találgatjuk, kicsoda Josip Tot, húsz éve meg, hogy mi történt pontosan az olajbizottsági üléseken, nos akkor nehezen állíthatnánk: most az országot megbénító korrupció úgymond melegágyát találtuk meg egy bűzös bűnbarlang legmélyén, és hah - bőrszíjakba öltözött állami cégvezetők borotválják egymás bajuszát rajta.

A nyilvánosságra hozott információnak konkrétan nincs hírértéke. Arra viszont tökéletesen alkalmas, hogy a kormány seggbe rúgja vele saját magát, meg hogy a hírt címlapon üvöltő portálok szegénységi bizonyítványt állítsanak ki magukról. A döntéshozók valahogy így gondolkodhattak: "Gyűrűzik a végkielégítés-botrány? Elő az állami fizetésekkel! Lesz itt fegyelem meg rend, meg transzparencia!" - ennyi. Tényleg azt gondolták, hogy senki sem kérdezi majd meg, hogy ki utalja ezeket a fizukat? Ki a hibás: aki adja, vagy aki elfogadja? Kit bíztunk mi meg azzal, hogy gazdálkodjon a pénzünkkel, a BKV-t? Fenét: az államot!

Nahát, már mi is erről beszélünk, pedig: a havi 3 milla bruttó annyira nevetséges, a valódi lopásokhoz képest, de tényleg.  

razo | 2009.09.16. 17:06 | link | 4 komment | Megosztom

politika

Bréking: Ernő még Önnél is szerencsétlenebb!

Egyvalamit nagyon jól tudunk csinálni mi, magyarok. Magasról lenézni azokat, akik még nálunk is mélyebbre süllyedtek a kakagödörbe. Igaz, Európában már nem nagyon találunk ilyen társaságot. Komoly nemzeti trauma is volt, amikor rádöbbentünk: sem a románokat, sem a jugoszlávokat nem lehet lecsehszlovákozni többé, hogy a csehszlovákokról ne is beszéljünk.

Itthon kell hát keresnünk valakiket, akik még nálunk is szerencsétlenebbek, ráadásul hülye egyenruhában is járnak, hogy messziről is látni lehessen rajtuk mekkora lúzerek, és mi mennyivel jobb fejek (ügyesebbek, talpraesettebbek, jobb szagúak) vagyunk náluk.

Na, melyik az a dolgozó, akivel csaknem mindenki rendszeresen találkozik, üzleti kapcsolatba kerül, kommunikál és közben alkalma adódik egy jó nagyot rúgni belé, mert szerencsétlen úgysem tehet semmit ellenünk? A postás? Nem, ő ellophatja a csomagunkat. A kukások? Dehogy, ők bekenhetik szarral a lépcsőházunkat. Naná, hogy a gyorséttermi alkalmazottak azok (ők elvileg beleköphtnek a hamburgerbe, de úgysem merik, mert ha kiderül, felnyomjuk őket, balhét csapunk, audikulccsal verjük be a fejüket a kis köcsögöknek).

Ismerkedjenek meg Ernővel, a Legszerencsétlenebb Gyorséttermi Alaklmazottal. Csórikám akkora balfék, hogy a menü árát is elrontotta, meg milyen a haja is már! Nenézzé, mit nézel! Röhögjük ki a barmot együtt, miközben legközelebb hamburgert vásárolunk a Burger Kingben, mi, akiknek jobb fodrászunk van mint Ernőnek, és használunk aftershavet is (Old Spice). Az ügynökségnek pedig gratuáljunk együtt a társadalomépítő ötletért!

razo | 2009.09.10. 11:36 | link | 12 komment | Megosztom

reklám

A város legnyugisabb munkahelye

A Margit híd gyalogos járdáján átkelni elmebaj, főleg csúcsforgalomban. Gyalogosok, robogósok, kismamák, fotózkodó turisták, és kihúzós pórázon futtatott kutyák nehezítik a szabálytalanul közlekedő kerékpáros életét. Legrosszabbak a kutyások. Úgy próbálnak ledönteni, mint Ewok kommandó a lépegetőket: körbefutnak párszor, hogy mire észbe kap az ember, három méternyi vékony, de szupererős fojtózsinór tekeredjen szorosan a lába köré.  

Egyszer megtörtént, hogy a póráz másik végén álltam. Tél volt ráadásul, és a Jókai téren sétáltattunk éppen, amikor nemezes szőrű pulink terelni kezdett. Először óvatosan hátulról megközelített egy, a jeges díszköveken bőrtalpú cipőben egyensúlyozó hivatali dolgozót, majd közvetlenül mögé érve hirtelen nekilódult, és négyszer körbe futott a lába körül. Én persze azonnal felmértem a helyzet súlyosságát, és azonos irányú körzésbe kezdtem loholva - Jó napot kívánokelézést...! - nehogy hurokba szoruljon szerencsétlen, és végzetes baleset történjen. Persze az lett, hogy én csúsztam el a jégen, minek következtében a mentőakcióból szabályos becsúszó szerelés kerekedett, centikkel vétve el az irodista bokáját. Pontosan emlékszem milyen arcot vágott.

A Margit-hídon még veszélyesebb a helyzet, ott felborulva úgy tarolnánk, mint egy tekegolyó, és erre valószínüleg még a felújítási munkálatok legszerencsésebben lapot húzott dolgozója is felfigyelne a Duna közepéről.

Miközben a legtöbb munkás olvadt szurokkal, féltonnás síndarabokkal, betonmaróval és légkalapáccsal szarakodik, meg bűzös füstben vasat kalapál, van egy kolléga, aki egész nap a vízen sütkérezik, az is lehet, hogy néha kidob egy úszós zsebpecát próba-szerencse alapon, meg bedob pár sört a meleg miatt. Vélhetően azt figyeli, mikor szakad a híd (mást nem nagyon láthat ebből a távolságból), közben pedig a Bolgárurat hallgatja. Lehet, hogy van nála egy walkietalkie, és amikor a rozsdás fémszerkezet gerince megreped, azon jelez a többieknek. Mondjuk, akkor már nyilván késő lesz.

razo | 2009.09.10. 08:50 | link | 5 komment | Megosztom

budapest

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.