Nem az én nevemben

Megint előkerült a régi megmondás, eredetije az Iraki invázió hajnalán született, mémmé fejlődött, majd bejárta a zenei undergroundot, a kulturális- és közéletet, még a Technocolon posztoltam róla ha jól emlékszem. Most magyarul van, és a nácik ellen szólít állásfoglalásra egy új weboldalon a szlogen. Figyeltem a számlálót délelőtt, pár óra alatt 200-at ugrott felfelé. Ez jó, lehet csatlakozni. Hírértéket persze akkor kapna a kezdeményezés, ha robbanásszerűen átlépné a százezres határt az aláírások száma. Nem várom, hogy ez megtörténik, szerencsétlenebb nép vagyuk mi annál. Ugyse fog menni. Kár a gőzért. Á, hülyeség...

razo | 2009.06.17. 14:58 | link | 1 komment | Megosztom

politika

gaze 2009.06.18. 15:47:38

Én konkrétan azért nem írom alá, mert ellenkezika demokráciába vetett hitemmel.
Akármennyire nem tetszik nekem ezen ordas eszmék térnyerése, akármennyire hazug és populista dolog amit a megnemnevezett párt művel, annak ellenére szabályos választáson érték el az eredményt, a demokracia játékszabályai szerint pedig a rám jutó EP képviseleti részből ők ennyi %-ban részesülnek.
Tökre nem örülök neki, rühellem az egész alamuszi, gyűlölködő lelkivilágot. De ez a gond! Nem az embert, vagy a pártot kell elutasítani, hanem az eszméket, ideológiákat amiket terjesztenek. Az ő bejutásuk pont azt mutatja, hogy a demokrácia működik. Viszont (pont tőlük) kerülhet veszélybe. Vagyis: megmérettetik. Erőpróba lesz, nekünk kell megoldanunk, hogy ne legyen piaca az ilyesminek, hogy ciki legyen fajgyűlölni, otró és uszító baromságokat rezzenéstelen arccal kimondani, stb.
Ez rajtunk múlik.
Amíg viszont legálisan vannak bent, addig csak magunkra vethetünk, a mi nevünkben történt.

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.