Céltalan tüntetést szervez a Kétfarkú Kutya Párt

Ha dicsekedni szeretnénk, biztosan azzal kezdenénk ezt a posztot, hogy bizony mi készítettük annak idején az első blog-interjút a Kétfarkú Kutyával. Még linket is tennénk ide, ahol az olvasó megtalálhatja az írást. Persze az ilyen érdem legfeljebb az idősebb olvasókból válthat ki elismerést, akik megszokták, hogy Magyarországon meg lehet élni abból, amit az ember régen csinált. Nos, mielőtt a következő mondattal belépnénk a feltáruló ingoványos területre, inkább nézzük, mi újság a közterületi művészeti projekt háza táján.

Általános Tüntetést rendez a Kétfarkú Kutya Párt és a 4K! (Negyedik Köztársaság) június 20-án, szombat este a Központi Statisztikai Hivatal előtt, szerkesztőségünk főhadiszállásának tőszomszédságában. A tüntetésre azokat várják, akik nem akarnak semmi különöset, de amellett szívesen kiállnának (a Mechwarton egyébként senki se hagyja ki az OLÉ hamburgerest tünti után. Mennyei!)

A rendezvény célja, hogy a tüntetések megszokott formai elemeinek megőrzése mellett (zászlók, jelszavak, transzparensek stb.), a konkrét célokat lebontva azokról, elutasítsanak minden politikai állásfoglalást. A demonstrálók olyan táblákat, transzparenseket visznek majd a Mechwart-ligethez, amik illeszkednek egy tüntetés vizuális képébe, de nincs konkrét üzenetük, tartalmuk pedig merőben absztrakt. Az abszurd demonstráció határozott követelései között lesznek a következők: "Nocsak! Mégsem! Hmm.. Legyen végre faszaság!"

Persze úgy illik, hogy mi is hozzátegyünk valamit a hivatalos menühöz. A Kultplay követelése: "7" - bibliai értelemben.

A Kétfarkú Kutya Párt közéleti és urbanisztikai jelenségekre adott abszurd válaszairól elhíresült képzőművészeti project. Legutóbb akciója Pécs 2010-es európai kulturális fővárosi projektjének meghekkelése volt. A lassan haladó projekt ötletéből merítve az MKKP elindította a Pécs kulturális főváros 2100 honlapot, ami miatt a pécsi szervezők kis híján beperelték. A 4K! köztéri párnacsatáiról és játékairól nevezetes mozgalom. Múlt télen felzúdulást váltott ki illegális metróparty-ja, ősszel pedig az „Mp3 Kísérlet” keretében több száz fülhallgatón utasításokat hallgató fiatallal rohanta le a Westendet.

Időpont: 2009. június 20. szombat, 19.00 – 20.00
Helyszín: Mechwart liget – Keleti Károly utca
 

razo | 2009.06.17. 09:07 | link | Komment | Megosztom

street art politika budapest

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.