Marijuana March 2009 - Legalizációs piknik a Margitszigeten

A Kendermag Egyesület május 10-én a Margitszigeten rendezi meg a Global Marijuana March rendezvénysorozat hazai demonstrációját. A békés piknikre várják mindazokat, akik nem értenek egyet a fűfogyasztók büntetésével.

Olvassa el az egyesület Bajnai Gordonnak címzett nyílt levelét a hajtás után!


Tisztelt Miniszterelnök úr!

A Kendermag Egyesület tisztelettel meghívja Önt politikai demonstrációjára, amelyet a kenderszármazékok állam által szabályozott, legális hozzáférésének biztosításáért tartunk. A világ több mint kétszáz városában egy időben tartott Global Marijuana March-hoz csatlakozva egyesületünk továbbra is azt szeretné elérni, hogy a hatályban lévő paragrafusokat a törvényhozás módosítsa, és ezzel egy felelősebb és ésszerűbb szabályozást teremtsen. A Kendermag Egyesület ennek érdekében már elkészítette szakértői álláspontokra támaszkodó javaslatát is, és ezt Önnel is meg szeretnénk ismertetni.

Bár a jelenlegi gazdasági válság kifejezetten időszerűvé teszi a kérdést, természetesen egy a jelenleginél jobb helyzetben is egyértelmű lenne, hogy a központi hatalom részéről elfogadhatatlanul felelőtlen az az attitűd, amelynek eredményeként az illegalitásban tartott szerek piacán sok száz milliárdos forgalmat képesek bonyolítani bűnözői csoportok. Az drogpiac gazdaságra gyakorolt hatását megvizsgálandó a Kendermag Egyesület tavaly közgazdászokat kért fel, hogy számítsák ki, mekkora bevételt jelentene az államnak, ha e szereket, illetve fogyasztásukat nem tiltaná, hanem racionálisan szabályozná. A legszerényebb becslések is hatvanmilliárd forintra tették az adókból befolyt, illetve az üldözésen megspórolt összeget éves szinten.

Az utóbbi évtizedben az is egyértelművé vált, hogy sem a jelenleg használt Büntető Törvénykönyv, sem az általános politikai megközelítés nem hatékony, sőt ellenkezőleg, ezek sok tekintetben kifejezetten károsak. A világ vezető médiái és számos politikus mindezeket felismerve az utóbbi hónapokban egyre határozottabban követelik a kormányoktól, hogy a tudatmódosító szerek forgalmazását és fogyasztását vegyék ki a feketegazdaságból, és azt átlátható rendszerben kezelve adóztassák meg, mint ezt jelenleg is teszik a kifejezetten erős bódulatot, illetve sokaknak szenvedélybetegségből eredő fizikai és pszichés leépülést okozó szeszes italok esetében. Mint azt nyilván Ön is tudja, ez utóbbi tudatmódosító szer propagálása érdekében civil közszereplők mellett parlamenti képviselők is lelkes lobbitevékenységet végeznek hazánkban.

Úgy véljük, hogy Ön, aki a magyar gazdaság rendbehozatalára esküdött, nem tekinthet el a fent említett jelentős bevételi forrástól, amely ismételjük, jelenleg is a gazdaságban forog, de a feketegazdaságot erősíti. Kérjük, jöjjön el, és hallgassa meg érveinket!

A Kendermag Egyesület örömét és reményét fejezi ki, hogy nem politikusként akar viselkedni, hanem az észérvek vezetik minden tettét, mert így Önnek is a szabályozás, az ellenőrzött hozzáférés biztosítása mellett kellene állást foglalnia, mivel ez az egyetlen racionális lehetőség az alaphelyzet normalizálására.

Az esemény helyszíne és ideje:
Margitsziget, Nagyrét
2009. május 10., 16:00 óra

Üdvözlettel: Kendermag Egyesület

2009. április 29.

 

soleado | 2009.05.06. 11:20 | link | 13 komment | Megosztom

legalize

ford 2009.05.06. 11:44:25

a drog rossz, értem?

speedyx86 2009.05.06. 13:34:14

Egy olyan európai kultúrával rendelkező országról tudok, ahol legális a fogyasztása, árusítása. Voltam ott, láttam milyen zombik lesznek tőle az emberek. Itthon is látok sajnos sokakat, aki élnek vele, és ők is zombivá váltak.
Biztos, hogy ezt akarjuk?

phnb 2009.05.06. 14:19:21

Alkohol. Egy olyan európai kultúrával rendelkező országról sem tudok, ahol nem legális a fogyasztása, árusítása. Voltam ott, láttam milyen zombik lesznek tőle az emberek. Itthon is látok sajnos sokakat, aki élnek vele, és ők is zombivá váltak.
Biztos, hogy ezt akartuk?

ford 2009.05.06. 19:45:17

a kábitószer legalizáció, nem teszi a szer fogyasztását kötelezővé, csak a hozzájutásához biztosít emberi körülményeket. a kábitószerekhez való viszonyunkat - mint általában az értékrendünk - a család, az iskola, a mikrókörnyezet határozza meg. az állam jelenleg feleslegesen beleavatkozik az álampolgárai belügyeibe, hiszen 18 éve* áll rendelkezésére, hogy megtanitsa nekik:
1 a helyes, normakövető irányultságot az élet dolgaiban. többek között, a drogokkal kapcsolatban
2 a választás szabadságát

*
megjegyzem a családnak is ugyanennyi

Phetsamadafaka 2009.05.07. 15:42:19

huu de baszot készen leszünk:D:D::D:D:D
azt majd demonstrálunk:D:D:D:D:D:D

Szilo 2009.05.08. 10:53:50

De jo lenne ha ez mind valora válnna végre :P

xd Phetsa ;´)

Szilo 2009.05.08. 10:56:41

Ui.: Én szeretem a zombikat :P
akarok zombikat :P
én is zombi akarok leni
legyen mindenki zombi :P

Butterfly 2009.05.08. 14:41:49

a fű nem drog, hanem isten teremtette a különböző idegrendszeri kezelések megkönnyebbítésére.a természetben megtalálható, nem ugy mint a nyugtatók, amit emberek alkottak és műanyag halál...szóval, ha már a politika kicsinálja az emberek idegeit és gondoskodik arról hogy ne érd meg a nyugdíjadat, legalább haggyon szabadon dönteni mien biokezelésnek vetem magamat alá az egészségem megőrzésem érdekében....

Kutyapisa 2009.05.09. 13:22:34

Zárjegyes füvet!!
Jóvedéki adót AKAROK fizetni!!!

Manó 2009.05.15. 11:46:34

Mi az h zombik? hát zombi lesz az aki vissza él vele, és normálatlan idióta modjára hasznélja, én is szivok, még sem érzem magam zombinak!!! és nagyon feldühit az h összekeverik a füvet a narkoval, heroinnal stb... ez nem az!!! és azért irjaák le a füveseket, mert hát DROGOSOK.... nem ez nem igaz! a kender nem drog! tudat modosit szer!!!! am igenis legalizálni kell mert ez jár a népnek!!! amit a természet nekünk adott azt az embernek nincs joga elvenni tőlünk!!!!

dóra 2009.05.16. 19:00:14

Tudod mi jár neked? A Szád te barom. igenis drogos az összes, a akkor szabadul el itt a pokol, ha a 16 éves gyerekemmel szembejön az utcán a sok beszívott tudatmódosult vihogó állat, én meg csak mekeghetek, hogy Hát kisfiam nem szabad... mert rombolja a memóriád meg az agysejtjeid stb... De szembejön majd vele az utcán, a tv-ben és nem tudunk majd mit tenni. Elbutult népet akarunk? Mindenkí szívjon szépen otthon illegálisan!

admin 2009.05.17. 21:36:01

dóra, "elbutult népet akarunk?" ez a hét, nem is: a hónap vicce, köszi!

Bufi 2013.10.16. 17:32:10

Dóra csak annyit kérdeznék ha szembe megy veled egy fűtől viháncoló csapat és csak nevetnek max még köszönnek abban mi a rossz? És ha szembe megy veled egy részeg társaság és be szólogatnak agresszívoskodnak tán még meg is akarnak erőszakolni vagy csak oda hány eléd, esetleg balesetet szenved vagy ilyesmi vagy te esel balesetbe a gyerekeddel miattuk akkor melyik a keményem drog és melyik is van legalizálva? akkor mi a jobb az agresszív részeg vagy egy nyugodt füves aki csak nevetgél? ezen gondolkodj és inkább olvass utána mi fán terem mielőtt írsz ezzel a témában valahova.Egy kis segítség... www.medihuana.info/index.php?kat=1&o=1

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.