"Nyomjad má, ne legyél má kutya!"

Névtelen, köztisztviselő olvasónk néhány napja olyan linket küldött nekünk további szíves felhasználásra, hogy még most is beleborzonganánk a feltoluló rettenetes emlékekbe, ha nem lennénk rendkívül cinikus bloggerek. "Jól érzed magad?" címmel drogellenes víruskampányt indított a Szociális és Munkaügyi Minisztérium. Nézze meg az első kisfilmet, aztán találkozunk a túloldalon, a java még hátra van!

A honlapon három szer - három szituációs játék látható YouTube videókkal. Az üzenet lényege, hogy a fű, a kokain és az LSD könnyen úgy nevezett bad trip-et okozhat, ami a spangli esetében hosszantartó hányással, a kokainnál orrvérzéses eszméletvesztéssel jár. A lecsónál (milyen szó ez már) állítólag az van, hogy az ember egy szekrény tetején kuporog harci gorilla pózban, rendszeresen panaszt tesz a tüskékkel borított flóra miatt, majd megkéri barátait, hozzanak neki egy szivárványt:

"Nyomjad má!" - hangzik el a füves epizódban, pedig a szerencsétlen geek szmóker már jól láthatóan teljesen készen van és szeretne egy kicsit nyugodtan Battlefield-ezni. Bármennyire műviek is a rögzített jelenetek ("valami van a nyakamon!" mondja a lány, a fiú meg ellenőrzi, a csaján nem nőtt-e tényleg dudor a spanglitól) ennél viccesebb társadalmi célú kampányt még nem láttunk Magyarországon. Vírusvideókról van szó, kíváncsiak vagyunk mikor nézegetik majd a felvételeket a Rózsa presszó kiskorú törzsvendégei:

Vanda: - Úristen, nézd! Ez a videó nagyon durva! A srác drogozott és totál kikészült tőle! (Botond felé fordítja a laptopot, így a néző is jól láthatja a minisztériumi weboldalt)

Botond: - Jaj, ne az interneten lógj folyton! Vettem két jegyet arra a tuti koncertre, amiről beszéltem. Na?

Olyan filmek ezek, amikkel az angolkisasszonyoknál nevelkedő tizenhárom évesek egy részét valószínüleg meg lehet ijeszeni egy kicsit, és nem szívnak fel két gramm kokaint egyszerre a legközelebbi házibuliban. Az oldal talán szándékosan ultrawebesre vett, pocsék kivitele mindenesetre agyoncsapja az elrettentésre irányuló legőszintébb igyekezetett is. Hol van az embed kód? Megosztom ikonok? Közösség? Mi ez a kék playgombos saját lejátszónak álcázott YouTube hiperhivatkozás? A béna minisztérium-logó?

Nem tudjuk kiverni a fejünkből Csaba bácsit, a vagány gimis fizikatanárt, aki néha szleng szavakat is használt és valószínüleg el sem tudta képzelni, hogy a diákok iskola után ilyesmit művelnek otthon:              

razo | 2009.04.08. 20:05 | link | 4 komment | Megosztom

videó reklám psycodelico

Fender 2009.04.09. 18:16:34

nem is volt szex...

gaze 2009.04.11. 04:32:48

Royal... remek.
a drog rossz.
kb.

Fractal Dome 2009.04.28. 21:53:18

Nem megyek le !!! Tele van minden tüskével!!! :)

Gabor 2010.06.21. 22:59:59

deszar... az 1 vid. nem parás, sima hányás, nem lessz semmi bajod a zellertől...;)

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.