Boulevard és Brezsnyev: vibrátorral a válság ellen

Fityiszt mutat a gazdasági válságnak a Király utcai Boulevard és Brezsnyev magángaléria. 28 kortárs képzőművész bocsájt árverésre egyedi objekteket, melyek kivétel nélkül vibrátorok felhasználásával készültek, hogy előteremtsék a szükséges készpénzt a győri Médiawave fesztiválon tartandó ErotikArt kiállításra. A Vaterán huszadika óta zajló árverés nyilvános art aukcióval ér véget holnap 19 órakor a galériában.

A Médiawave fesztivál ebben az évben első alkalommal egészülhet ki képzőművészeti kiállítással. A 19 éves, főleg filmművészettel és zenével foglalkozó, nem túl izgalmas happening idén az 1968-ban kezdődött szexuális forradalomra is emlékezik. Az ErotikArt két szervezője, Bánki Ákos és Rechnitzer Zsófia olyan tematikus képzőművészeti kiállítást álmodott Győrbe, melynek központi témája az erotika. A rendezők  „a szexuális forradalom örököseit", a fiatal művészeket szólították meg első körben, ugyanakkor örömmel fogadták az „ősök" tárgyait is, akik a hatvanas években "maguk voltak a forradalmárok".

A felajánlott művek (27 objekt és feLugossy László Nem porno című videomunkája) a Vaterán tételként 280 000 Ft-os kikiáltási áron licitálhatók.

 

space night rockers | 2009.03.30. 21:34 | link | Komment | Megosztom

kiállítás

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.