Konyhaparti podcast vol.14 - Ozon

Korábban szigorú drumandbass DJ-ként ismertük, aki minden partin ezerrel pörgette a közönséget. Fiatalság, bolondság: Konyhaparti podcastunk eheti vendége ma egy zen mester nyugalmával szemléli a szcénát és mindannyiunk örömére a nyugisabb, ám továbbra is harmatfriss soul és electro felé fordult érdeklődése. Saját lemezét készíti otthoni ministúdiójában, beszállt egy hiphopcsapatba állandó tagként, és csak nagy ritkán jelenik meg az éjszakában. Ozon nem nagyon bírja az arcoskodó alakokat, a túloldalon olvasható interjúban viszont jól megmondja a magáét a budapesti underground szent tehenének számító egykori Kultiplexről.

A Kultplaynek készített mix alattomos mint a koratavaszi időjárás: javasoljuk letölteni, és a hétvégén kivinni a konyhából jó messzire a várható utcai összecsapások zajától. Konyhaparti podcast vol. 14 - Sunshine mix - DJ Ozon. Réteges viselet, esőkabát és fürdőruha erősen ajánlott!

 

- Hogyan kerültél kapcsolatba a zenével, DJ-zéssel?

Annak idején, mikor elindúlt a Danubius (akkor még asszem németül), órákat töltöttem a kis
kétkazettás magnóm előtt ujjammal a pause gombon, hátha lesz valami értékelhető ritmus. Valószínüleg a videós korszaknak
köszönhető a hiphop zenéhez való vonzódás, ugyanis maradandó "sérüléseket" okozott 86-87 szilveszterén a Breakdance című alkotás. (német alábeszélős LOL)
Vagy mondhatnám a Kraftwerk zenekar Electric café című lemezét is, ami az Andrássy úti egykori Divatcsarnok félemeletén az első tudatosan megvásárolt hanghordozóm volt.
Később gördeszkás ismerőseim által kerültem közelebbi kapcsolatba az underground zenei térrel. Elkeztünk először Totalcarba, majd később a Fáklya klubba járni. Megfogott az éledező kis underground világ hangulata, az addig teljen ismeretlen zenék.
Így hallottam a Tilos rádióról és így keveredtem teljen bele ebbe a közegbe.


- Legfontosabb állomások, helyek a pályádon?

Majdnem minden jó buliról írhatnék vmit, talán az egyik legjobb, ami pár éve a Szigeten az Afrikafalu közepén volt. Mikor odaértem
a bisztonsági őr kedvesen útbaigazított, hogy itt ugyan már semmilyen zenélés nem lesz a színpadon, esetleg a hátam mögött a mező közepén felállított két hangfalnál még próbálkozhatok. Elég bénának indult az este, de végül még spontán bréktáncverseny
is kialakult és hajnalig nyomtuk Future barátommal. Hihetelen jó hangulat volt, amit így írásban nem nagyon tudok visszaadni, de felejthetetlen.

- Korábban a hazai Drum and Bass szcéna egyik oszlopos tagja voltál, aztán - ahogy egyszer fogalmaztál - kinőttél belőle. Milyen stílusban játszol leginkább mostanában, illetve merre tovább?
 
Én nem kinőttem, hanem kiöregedtem :) belőle. Annyi az egész, hogy az a zene nagyon fontos volt számomra, de minden és mindenki változik és én már rég nem azt a hangulatot keresem amit ez a zenei irányzat képvisel. Az is zavar, hogy a DnB képviselői közül sokan kicsit túlgondolják magukat. Ez is csak egy a sok érdekes zenei stílus közül, és én nem szeretem ha korlátozzák, hogy mi, mikor és hogy legyen egy zenében, és hogy annak pontosan hogyan kell szólnia. Ez már-már stílusfasizmus :)
Mostanában inkább az új és friss dolgok érdekelnek mint pl.: Flying lotus, Take, Dabrye, Blackmonk stb...
De mondhatnék magyarokat is, mint mondjuk az S10 kiadó összes megjelenése, vagy a Kriminal által kiadott zenék, Busapista vagy Boba.

- Saját stúdiód van otthon, filmzenét is készítettél (erről légyszi mesélj!), DJ vagy egy hazai hiphop zenekarban: lassan jöhet a produceri munka?

 Inkább úgy fogalmaznék, hogy van egy pár vasam, meg jó hangfalam, így nem csak a pc-re kell támaszkodnom.
Itthon, és egy nagyon kedves barátomnál, Puha Szabolcsnál (straydog) készült a lemezem, ami 2032-ig meg is jelenik ...
A FAKTORLABOR pedig a legjobb magyar hiphopcsapat, mindenki figyeljen, itt nem kell ijedten az ejecthez nyúlnod miközben hallgatod :) Most komolyan, nagyon jó mc-k és nagyon jó zeneírók valamint sok-sok év gyakorlás és szerelem, csak jó dolog jöhet ki a végén.

- Az egykori legendás budapesti klubélet aktív szereplőjeként hogyan látod a mai városi klubkultúrát?

Nem nagyon vagyok képben a mostani underground partivilágban (kb mint jeszenszki zsóóóti), nem szeretek annyira partira járni. Van egy két hely ahol viszonylag rendszeresen járok, de egyébként nem vagyok az a nagy bulizós. Kb. minden évben változik egy kicsit, mindig más. Sokan siratják a Kultiplexet, hogy jaj most mi lesz, vége mindennek ,megszünt az
underground. A NAGY BÜDÖS ....... , sajnos én belülről láttam a neves intéményt és csak a pénzlehúzásról szólt, meg arról, hogy valamelyik részeg BÉRLŐ nehogy eltöresse az állad a kidobókutyáival. Egyébként meg teher alatt nő a pálma, underground meg mindig lesz .

- Mutasd be kérlek a Kultplaynek készített mixet!
 
A mix stílusának meghatározását rábízom a nyájas hallgatóra, nekem olyan hiphop szerű nusoul-electro :)
 
- Hol lehet hallani téged manapság rendszeresen?

Minden szombaton a Tilos-on 17:30 tól 19:00 -ig a Garázsmenet című műsorban .Esetleg elvétve elektró (szigorúan DETROIT) illetve hiphop bulikon .

- Mivel foglalkozol, amikor nem játszol?

Amikor nem zenélek, dolgozom. A számlára sajnos nem írhatom rá ,hogy bocsi én underground vok ,és majd legközelebb fizetek, mert nem voltak elegen a buliban.

- Kit ajánlanál a következő Kultplay podcast vendégének?
 
Dj Nixont ajánlanám, mert megérdemli :)
 

razo | 2009.03.13. 15:58 | link | 4 komment | Megosztom

podcast konyhaparti

crimson 2009.03.13. 17:39:55

óje, ezazOzy! már rá is megyek, bízom az ízlésedben:)

tmnk · http://blog.tilos.hu/bossabomdia 2009.04.01. 02:53:55

Köszi!
Amúgy most szombaton (április 4-én) is megcsíphető az illető úr a Budapest Jazz Clubban a Tilos Slam Partyn, ezen: klub.tilos.hu/info.htm

In:Form · http://www.myspace.com/in_form 2009.04.14. 19:59:22

Remek ez is...
amilyen a szombat szokott lenni :)

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.