Drogmaffia: jól vagyunk, kösz a segítséget, politika!

Lakásfelújítás közben az ember óhatatlanul eljut bizonyos külvárosi kerületekbe - olyan helyekre, ahová önként sosem merészkedne. Mondjuk azonnal kell egy 3,5 milliméteres bútorhátlap akár hulladék anyagból, mert a páraelszívó beszorult két konyhaszekrény közé ezért éppen ennyivel kell megnövelni a távolságot, hogy minden passzentos legyen. Na, az egyik ilyen kvázi tüzép telepes kiruccanásunk alkalmával lettünk figyelmesek arra, hogy az SZDSZ új plakátkampányával újra kinyújtja enyves kezét a drogosok felé. "Létezik Magyarországon 200001 szavazó, aki még hisz nekünk?" Nem? Akkor mondjuk együtt hangosan: Spangli! Bicikliút! Melegházasság! - azután bízzunk abban, hogy varázsigeként működnek ezek a szavak, elvégre a Jobbiknak is bejött a cigánybűnözés.

Szerencse, hogy a hazai közéletben - rendes szappanoperához méltón - szinte azonnal érkezik reakció a legtöbb állításra. A Hegel-i dialektika jegyében tegnap minden idők legokosabb sajtóközleményét adta ki kedvenc civil szervezetünk, a Kendermag egyesület. Végre! Már nem nagyon tetszett, hogy közös ügyünk előremozdítása érdekében néhány kendermagos épp olyan karótnyelt stílusban fogalmaz, mintha valamelyik pártszékház sajtóosztályán dolgozna. Az abszurd humor műfaji szempontból tökéletes választás, mi is nagy örömmel tesszük közzé a teljes szöveget a hajtás után, valamint külön ugrópontot helyezünk el az utóbbi hónapok leglátványosabb legalizáció párti oldalára is, ahol egy holland professzor viccesen elmosódott szellemalakként jelenik meg és teszi világossá a helyi modell értékeit. 9:20 elmúlt, tegyük a dolgunkat, Magyarország!

Így tovább, Pettkó! Köszönjük, Rétvári! Értjük, SZDSZ!

A Kábítószer-terjesztők Érdekvédelmi Szövetsége (KÉSZ) üdvözli Pettkó András (MDF) országgyűlési képviselő február 24. beszédét, amelyben kiállt a legalizációs törekvésekkel szemben. Mi, a drogmaffia képviselői tudjuk a legjobban, milyen káros következményekkel járna, ha az állam átvenné a bűnszervezetektől a pszichoaktív szerek szabályozását: megfosztana minket tetemes adómentes jövedelmünktől, amit később olyan hasznos üzletágakban fektethetünk be, mint az ember- és fegyverkereskedelem. Vajon hogyan tudnánk továbbra is támogatni a harmadik világbeli diktátorokat, gerillákat és terrorista csoportokat, ha elvennék tőlünk az ENSZ becslése szerint évente 500 milliárd dollár – a mi számításaink szerint még több - forgalmat bonyolító kábítószer-kereskedelmet, amelynek működtetésére joggal lehetünk büszkék? Az utóbbi időben jelentős befektetéseket foganatosítottunk ezen a területen, például tengeralattjárókat építtettünk kolumbiai barátaink számára, akik ezentúl már a víz alatt is Európába szállíthatják a kokaint. Gondoljanak bele, hogy a legalizációval hány gerillát, verőlegényt, drogfutárt kellene elbocsátanunk, hány korrupt rendőr, politikus veszítené el kiegészítő jövedelmét?

Ráadásul a legalizáció után fogyasztóvédelmi előírásokkal is bíbelődnünk kellene, és nem üthetnénk fel kedvünk szerint a drogokat mindenféle mérgező és szennyező anyaggal. Felháborítónak tartjuk, hogy egyesek orvosilag felírt metadonnal vagy heroinnal helyettesítenék a visszaeső heroinfüggők számára a tőlünk vásárolt bizonytalan minőségű, felütött utcai heroint. Milyen jogon veszik el a vásárlóinkat? Köszönjük Pettkó Andrásnak, hogy bátran kiállt a drogfüggők gyógyszeres kezelése ellen és a kábítószer-kereskedők érdekei mellett!

Hálával tartozunk Rétvári Bencének (Fidesz-KDNP) is, amiért azt követelte, hogy szigorúan büntessék meg a drogtilalmat nevetségessé tevő aktivistákat – a Kendermag Egyesület már régóta bosszantó szálka a szemünkben.

Köszönjük az SZDSZ képviselőinek is, hogy nem jelentek meg a vitán – ezzel tudtunkra adták, hogy a dekriminalizációs kampányuk csak lufi, nem kell komolyan venni. Pedig egy pillanatra már elbizonytalanodtunk.

Követeljük, hogy azonnal tiltsák be a szélsőliberális TASZ által indított kampányoldalt, ahol egy holland pszichiáter rámutat, hogy Hollandiában, ahol a felnőttek coffee shopban vásárolhatják a füvet, kevesebb fiatal próbálja ki azt, mint sok szigorúan tiltó országban: www.daretoact.net

Több büntetőjogi szigort, több embert a börtönökbe, kevesebb egészségügyi ellátást követelünk – hiszen ez szolgálja a mi érdekünket!

 

Kábítószer-terjesztők Érdekvédelmi Szövetsége

Budapest, 2009. február 24.

razo | 2009.02.27. 09:40 | link | Komment | Megosztom

média.hu legalize

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.