Leszoktató bicikli autósoknak

Talán akkor költhetne el még sokkal több pénzt biciklikre a Magyar Posta, ha nem létező designkoncepciók sorozatgyártását finanszíroznák mondjuk Svédországban. Torkel Dohmers ugyanis ott készítette el ThisWay névre keresztelt csodabringáját, ami nyilván előállítható lenne zöld festéssel is. A kerékpár autósoknak és motorosoknak készült, őket csábítaná a designer az emberi erővel hajtott járművek világába ezzel a remek ötlettel.

A ThisWay-en minden van, amit benzines gépeken megszoktunk: csomagtartó, visszapillantó tükrök, első-hátsó világítás, sőt: napfénytető is. Összességében hasonlít a BMW C1 fedett robogóra, miközben karakteresen hozza a nyugati parti repper-chopper kamubringák pimp hangulatát is. Magyarország természetesen teljesen alkalmatlan arra, hogy bárhol használjuk a ThisWay-t. Budapesten viszonylag gyorsan meghalnánk, ide a mozgékonyabb kátyújárók valók, vidéki városokban pedig lemészárolna bennünket a helyi mob és eladnák a járgányt radiátorvasért. Sebaj: az első euróban átvett fizetésünkből veszünk majd ilyet, addigra talán gyártják is majd. 

razo | 2009.01.29. 12:31 | link | 1 komment | Megosztom

geek design

gaze 2009.01.29. 20:34:38

ez már több helyen is megjelent, ezek szerint valamit látnak benne az emberek/szerkesztők/szerkesztőemberek.
én nem tudom.. az van a biciklivel, hogy az aztán tényleg ahány ember, annyi gép; annyi igény, annyi megoldás.
pl ez egy szimpla rekumbens gép, melyeket már ma is lehet nyomatni (még tuningabbakat is, max nem ilyen letisztultakat, de ha ezekre a rajzoló rátette volna a fékeket, bowdeneket, sárhányót, amiktől funkcionális a bicikli, akkor ez is úgy nézne ki). A gond a rekuval alapvetoen az, hogy - idehaza - siman kivasalnak vele az ótosok mert nem látnak /nomeg, hogy az árából már vettélk egy használ suzukit, és a liftbe sem teszed be..)

Szóval én asszondom: Az Ezer arcú Bicikli.
A szakadt hollandiai city biketól, a három gyereküléses csapatszállítóig, teherszállító cargo bike-tól a folding bicajig.
A lényeg, hogy a népek tekerjenek :)

A tudatmódosító kampány, a jó tömegközlekedés, a helyes infrastruktúra és hasonlók segítik a bicajozást, nem egy újabb modell.
(találják ki nekem azt a gépet amivel egy nyomtávon haladva, szerelés nélkül, kényelmesen és biztonságosan lehet +1 személyt szállítani /a csomagtartó nem ér, idehaza ez illegális - hollandiában nem../)

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.