Konyhaparti podcast vol. 9 - DJ3kkl

Véget ért az ősz eddigi legocsmányabb hete, következik egy nyálkás, hideg és sötét hétvége. Ideális konyhaparti körülmények várhatóak a következő napokban, a lakásba zárkózott házibulizókat és kanapészörfereket véletlenül sem motiválja majd semmiféle külső inger arra, hogy elhagyják a szobát és kimozduljanak a szabadba. A fronthatás miatt érdemes házhoz szállíttatni mindenféle fogyasztási- és élvezeti cikket, amit szombaton és vasárnap magatokhoz vennétek, majd hangoljunk együtt Konyhaparti sorozatunk következő epizódjára, melyet egy testvérsite üzemeltetője és házigazdája, DJ3kkl készített nekünk.

A Hanghiba podcast oldal designere, szerkesztője és szelektora hétköznap 3D látványtervek készítésével foglalkozik, emellett szoba dj, hobbizenész, filozófus, filmbarát, sufni dizájner, vasárnapi hekker, és PhD fokozattal rendelkezik hedonisztika szakon. Vendégmixe szexi elektróból, nyúlós hiphopból, klasszikus műdalokból és egy csipetnyi breakből áll. Ja és, hogy mit takar a 3kkl művésznév? Kiderül a túloldalon, annyit elárulunk, hogy a legjobb magyar DJ név szerintünk..evör.

 

- Hogyan, mikor, indult a podcast?

A szájt így indult, hogy az akkori munkahelyemen kaptam területet dolgokat hosztolni. Egy szervert bármikor tudok mire használni. Az oldalt egyedül fejlesztem, ami grafikai tervezést és programozást takar. A weboldal az első podcast megjelenésével indult Júniusban. Mindegyik podcasthoz csinálok egy 500×500px-es "borítót". Viszont azóta már nem dolgozom ott, ahol fut és elérésem sincs. Van egy hangulatos backendje, meghívóval lehet(ett) regisztrálni, mert eleve a barátaimnak terveztem az egészet, meg azoknak a karaktereknek, akiknek van valamije, amit megmutatnának. De ugye az SQL szervert sem érem már el és csak úgy adogattam hozzá a meghívókat kézzel. Azért választottam a hiba.cc-t domainnek, mert eléggé szerteágazó dolgokat csinálunk és ehhez a címhez könnyen passzinthatók más szavak.

Például a kep.hiba.cc már azért nem készült el, mert törölték az accountomat. Illetve a saját szerveremen, itt a gépemen fejlesztődik tovább, de most valójában nincs online szerverünk. Ennek ellenére nagyon szeretnénk folytatni a dolgot. Lehetnének még fotók, képregény, flash játékok meg akármi ami még eszünkbe jut.

- Hány rendszeres hallgatód van?

A látogatottságról annyit tudok, hogy minden castot legalább 70× már letöltöttek, mert azt az én szkriptem is méri (a legutolsót például 108-an streamelték eddig).

- Mivel foglalkozol amikor nem a siteot gondozod?

Nemrég szüntettem meg a jogviszonyomat az ELTE-vel, ahol filozófia volt a fő szakom. Hétköznap a webbel és 3D látványtervek készítésével foglalkozom. Ezenfelül azt tudnám még magamról állítani, hogy szoba dj, hobbizenész, szófafilozófus, filmbarát, sufni dizájner, vasárnapi hekker, hedonisztika PhD. Nem játszottam sehol és nem is szervezek, de majd tervezek. Mindenféle zenét hallgatok, csak olyat nem, amit még nem ismerek.

Minden zenének lehet találni egy megfelelő helyet vagy szituációt. A mixelgetés akkor kezdett intenzívebben foglalkoztatni, amikor Sopronban éltem. Ott havonta egyszer játszik apu vagy van egy dárenbéz parti. És ez tök jó, viszont az egyhangúság az nem, így összehordtuk a lakásunkban a használtan harácsolt technikát és elkezdtük írogatni a cd-ket, stb. Inkább a rádiós dj-t csinálom, amikor a számok csak átúsznak egymásba. Ezért nem is szerepel a mix szó a hiba.cc-n, csak az, hogy podcast. Ezek inkább olyan csomagolt hangulatok, amiket kivihetsz magaddal az utcára, és ha iPodod van, akkor még a borítót is mutatja. Nem szakad meg és folyamatosan érdekes vagy ha mégsem, akkor legalább rövid és jöhet a következő.

Többen megkerestek már az oldal miatt és ez eddig tök pozitív. Nagyon érdekes egybeesés a Fehér Vera által menedszelt hibaizmus.hu. Chickenxcore írt csodálkozó kommentet, bejelentkezett Failotron.

- Kit ajánlanál a Konyhaparti következő vendégének?

Egy barátomat, Banyekot a Soutien Gorge-ból szívesen ajánlom. Most jelent meg 15-én az új lemezük, mindenképpen lesd meg! Meg még.

- DJ 3kkl a neved. Meg akarod magyarázni?

Nem tudom honnan jött (még a soproni időkből), de azt jelenti, hogy három kínai követ lapátol.

Tracklist:
01 Nobody Beats The Drum - Quit Your Job
02 Ninja Tune - Auto
03 Dj Kentaro - Free (feat. Spank Rock)
04 Mochipet - Cleaning San Fran Oil Spill With Hair Mats and Mushrooms
05 Edit - Artsy Remix (feat. The Grouch)
06 Spank Rock - Bump
07 Hifana - Wamono
08 TTC - Nonscience
09 The Speed Freak - Sonic (Mine EP)
10 Wu-Tang Clan - Ain't Nuthin To Fuck With (Bird Peterson Remix)
11 Sadant - Grinder
12 TTC - Dans le Club
13 50 Hertz - Siel Gay Cruise (Radio Edit)
14 Binärpilot - Goof
15 Tipper - Flat Ripple

razo | 2008.12.05. 11:55 | link | 11 komment | Megosztom

podcast konyhaparti

sophie 2008.12.07. 15:28:38

ezt hallgatom 4 napja.

victy 2008.12.08. 10:10:41

én nem tudtam végighallgatni, annyira nyafog-klaffog az mp3.

razo 2008.12.08. 12:50:55

Heló! :) Nekunk tok jo minosegben szol. Nalad lehet valami gond...

3k- · http://hiba.cc/ 2008.12.08. 13:52:34

először is nagyon örülök, hogy tetszik, sophie! d:) a konyhaparti előzményeit tekintve, sosem gondoltam volna, hogy ilyen nevekkel fogok egyáltalán egy szájton szerepelni. nekem a péntek láncdohányzással telt...

nálam is klaffog egyébként csúnyán. a flash playerrel lehet valami, mert próbáltam firefox 3-ban, chromeban és IE 8-ban is. ugyanaz a recés hang.

innen lehet leszedni:

csababrindza.hu/temp/podcast-a-kultplaynek.mp3

nekem amúgy 10-es flash playerem van. és nektek, akiknek még rossz?

ha ilyennel találkoztok, akkor telepítsétek fel a firebug (getfirebug.com/) kiterjesztést firefox-hoz. aztán betöltitek a kultplay-t (vagy akármelyik oldalt), engedélyezitek a Net panel-t firebugban. aztán ha betöltött az oldal, megnyomjátok a flash lejátszón a play gombot, és a panelen megjelenő újabb rikveszt lesz a mp3 fájl url-je. jobb klikk, open in new tab és voilá! q:)

victy 2008.12.08. 19:22:18

nekem is 10-es flash playerrel, firefox 3 alatt nyafog.
az mp3 viszont rendben van, koszi

razo 2008.12.12. 15:21:21

No végre megtaláltam a hiba okát: valószínüleg hibás lett a kódolás: NOTE: The MP3 file must be encoded at 44.1 kHz, or 22.05 kHz, or 11.025 kHZ; any other sampling rate will result in the "chipmunk effect," which you really would not like.)

Tanulság: ezentúl erre felhívjuk a vendégeink figyelmét, a mi hibánk, bocsesz! (Fura, nekünk tényleg nem akad és jól szól...)

3k- · http://hiba.cc/ 2008.12.12. 22:45:21

hát igen, de a chipmunk-effekt azt jelenti, hogy valami nagyobb hangmagasságban szól (mondjuk fel van gyorsítva vagy fel van tekerve a pitch). lásd:

www.youtube.com/watch?v=2YJQaL7ArPI

nálunk nem ez volt a jelenség, hanem valamilyen recés hang. egyértelműen flash player hiba.

3k- · http://hiba.cc/ 2008.12.12. 22:55:58

bocsánat, nem az adobe flash playerre gondoltam, hanem az Odeo playerre. másik flash-alapú zenelejátszók nálam is jól működnek, pl. ami a myspace oldalakon van az sosem recseg és szerintem victynél sem.
szóval annyi, h Odeo felejtős.

3k- · http://hiba.cc/ 2008.12.12. 23:04:56

viszont a castot mindjárt átkódolom és újra feltöltöm az utókor kedvéért.

3k- 2008.12.12. 23:09:30

eh, most esett le, h a myspace nyilván átkonvertálja feltöltés után magától, ha nem megfelelő a format... bocs, a spamért, szófosást kaptam. d;D

razo 2008.12.14. 12:16:51

értem, akkor remelem, hogy az uj playerrel nem lesz gond. Átrakom ezt a mixet is, szóljatok, ha továbbra is baszkodik

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.