Cadik: Basic - lemezbemutató pénteken

A teljes magyar szcéna (és jó sok külföldi rajongó) várja hosszú évek óta, hogy az ország egyik legjobb DJ-je végre önálló albummal rukkoljon elő. Cadik nemcsak virtuóz hangmágus, hanem az egyik legnyitottabb, legszimpatikusabb ember is, akit van szerencsénk hosszú évek óta személyesen ismerni.

Az Anima Sound System egyik korai - vélhetően a legprogresszívabb - időszakának DJ-jeként került először reflektorfénybe, majd Palotaival, Pedroval és Tommyboy-jal együtt vitték a Liszt  Ferenc téri Underground Records lemezboltot.  Jóvoltából ismertük meg Roni Size, a UFO, Fatboy Slim és a Gang Starr zenéjét a budapesti klubkultúra hőskorában. Szettjeit mindig kifinomult ízléssel válogatta, kiemelkedő mulatságot jelentettek.

Palotaival behozták Magyarországra a back-to-back DJ-zés műfaját, klubestjük, a Rewind a mai napig élő legendának számít. Cadik ma a Tilos Rádió egyik legelismertebb DJ-je, a Totoya Klub és a Dzsungel Könyve című műsorok szelektora, produceri karrierje viszont kevesek előtt ismert. Tizenhárom éve dolgozik az All Soundz kiadó alapítójaként Papp Ferenccel és Pejkó Balázzsal a Membran eklektikus downtempo projekt tagjaként.

Önálló lemezének címe Basic, a hanganyagban senki sem fog csalódni, aki bólógatott már mélymosolygás közben Cadik zenéjére. Nagyvárosi zajok, zörejek, dallamok és ütemek, absztrakt hip-hop fúrópajzs hatékonyságú basszusokkal, koszos soul és rengeteg feat. MC, a hazai és a nemzetközi szcéna legnagyobbjai hallhatók az anyagban, világszínvonalon. Lemezbemutató az A38 hajón november 14-én. A megjelenés elmulasztására nincs kifogás.

razo | 2008.11.11. 19:22 | link | Komment | Megosztom

zene party budapest

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.