Fallout 3 - rekordbevétel az első héten

"War...war never changes" Aki hozzánk hasonlóan libabőrös lesz e mondat hallatán, az nyilván tudja már, mivel tölti a nyálkás novemberi estéket 2008-ban. Egy hete jelent meg a Bethesda Softworks zseniális posztapokaliptikus játéka, a Fallout harmadik része kiadása PS3-ra, Xboxra, és PC-re is, természetesen. Október 28 óta 4.7 milllió dollárt fialt a minden listán vezető helyre ugrott szoftver, ami a Bethesda történetének eddigi rekordja.

A Fallout atomháború utáni világban játszódik. A sugárveszély csökkenése végre lehetővé teszi, hogy a túlélők elhagyják föld alatti bunkereiket, és újra birtokba vehessék a bolygót. Odakint azonban mutáns szörnyek, gátlástalan rablóbandák és útonállók próbálják meghiúsítani, hogy megtaláljuk és elindítsuk az aktatáskába rejtett ökoszisztéma helyreállító programot, a Garden of Eden Creation Kit-et.

A játék eredeti, körökre osztott RPG változata igazi kult csemege volt a maga idejében: Philip K. Dick vízióihoz hasonlóan a Fallout forgatókönyvírói is abból indultak ki, mi lett volna, ha az ötvenes években valaki mégiscsak megnyomja a piros gombot. A hangulatnak megfelelően korabeli, fiktív filmhíradó részletek, a posztapokaliptikus amerikai kertvárosokban elhelyezett figyelmeztető piktogramok és Louis Armstrong zenéje tette a Fallout-ot feledhetetlenné.

razo | 2008.11.10. 11:22 | link | Komment | Megosztom

games geek

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.