Halloween '08 - zombi elnökjelöltek és rengeteg vér

Amikor pár éve szilveszeterkor Torgyán József és Orbán Viktor maszkokat találtunk az egyik körúti árus kínálatában, azt hittük, legalább húsz év Hofi, Sasjóska és Maksa Zoltán kell ahhoz, hogy egy nép műanyagba merevítse kedvenc politikusainak arcmását, aztán az esztendő utolsó napján tufarészegen magára öltse őket rituálisan, és rögtönzött plenáris ülést rendezzen a nagyszobában, első vérig. Most kiderült: szocialista humoristák és Szuperbola nélkül is képes az ember ilyesmit tenni, elég hozzá egy elnökválasztás Halloweenkor. 

A legviccesebb amerikai családapák Obamának, Hillary-nek és McCain-nek öltöznek pénteken. Stílusosan a kandidátusok zombimaszk-változatait viselik majd természetesen, amikor a frontyardon összefutnak, úton a helyi közösség Lámpás Jack partijára. Zombama, Hellary és McBrain biztosan ott lesznek a buliban. Hogy mit visznek ajándékba a gyerekeknek? Véres testrészeket. Ha elmúlt 18 lélekben is, lapozzon és megmutatjuk őket (Pfujj)!

Minden eddiginél véresebb horrorjátékokkal lepik meg idén az amerikai családok a legkisebbeket Mindenszentek előestéjén. A csontváz, denevér és boszorkány tematika végletesen elavultnak számít már, senki sem ijed meg a töklámpásoktól sem. A gazdasági válság tükrében mindez érthető, azt gondoltuk, idén rémült pénzpiaci szereplőnek, vagy csődbe jutott brókernek öltöznek majd a kertvárosok gazdag lakói, netán hitelintézeti behajtóként ijesztegetik majd egymást. Megint tévedtünk: az egyre aggasztóbb gazdasági környezet vérengző őrülteket, berserk gyilkosokat és különféle földöntúli démonokat varázsol a hétköznapi emberekből. Ízekre téphető zombik, vérlucskos akcióbabák, gót vámpírok és konkrétan felkoncolt hullák fészkelik be magukat a polgári otthonokba és a gyerekek tudatalattijába, hogy nyirkos őszi éjjeleken hörögve elősántikáljanak a gardróbszekrény mélyéről.

300 dollárért hét darabos készletben rendelhetünk baltával feldarabolt véres hullát férfi és női változatban is, ugyanitt élveboncolt és megnyúzott testeket is vásárolhatnak a család legnagyobb örömére, vagy a munkahelyi parti dekorációjaként. Segítsenek már: komolyan nem tudjuk elképzelni milyen célcsoportnak készülnek ezek a játékok mondjuk a Pándy családot leszámítva.

Hogy van kereslet a műanyag vérengzésre, azt ékesen bizonyítja ez a hátborzongató vámpírmaszk is, amit kimondottan gyerekeknek terveztek. Nem tudjuk mi történhetett az elmúlt huszonöt évben a legkisebbek ingerküszöbével, de mi hetekig álmatlanul figyeltünk volna éjszakánként a sötétben, ha csak egyszer ránézünk egy ilyen szörnypofára:

Vannak azért kevésbbé brutális megoldások is a gyerekek vérszomjának oltására, ez a Simpsons akcióbaba például egészen elfogadható kompromisszumot jelenthet. A rászáradt testnedvektől mocskos kis bajkeverő mindössze 20 dollárba kerül, és garantáltan nem lehet lemosni róla a vért. Elit Alice cseppfolyós könyvjelzői, vagy a ThinkGeek ízekre téphető zombijai középutasok az idei felhozatalban, ha Ön elengedi bulizni kamasz gyerekeit, de kilencre hazaparancsolja őket, ilyet vegyen a Halloween zsúrra. Persze vannak, akik szerint nem kell félteni a kis szörnyetegeket. Legfőbb vágyuk ugyanis éppen az, hogy eltegyenek bennünket láb alól.

razo | 2008.10.27. 15:18 | link | 2 komment | Megosztom

halloween

aNdRv1d 2008.10.28. 00:51:25

:D hitelintézeti behajtónak fogok öltözni...vérszínű nyakkendővel...

100-as szeg 2008.11.03. 14:19:44

nem is ilyen egy vámpír

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.