Konyhaparti vol.5 - Loolek

Vége a hétnek, holnap Krafty Kuts a Hajón! Warmupnak is kiváló Konyhaparti rovatunk visszatért! Nincs is szebb annál, mint amikor hajnali kettőkor az ember jobb kezében fakanállal, bal kezében botmixerrel táncol saját konyhájában, miközben az asszony megszállottan keresi a tejszínhabos málnatorta receptjét. A tökéletes konyhapartihoz két ember is elég, eheti vendégünk pároknak zenél.

Végignyomta az összes híres budapesti underground klubot a kilencvenes években DJ társával, Boolekkel. Játszott a Fekete Lyukban, az FMK-ban, a Patexben, a Dark Sideban és a margitszigeti Stella Gardenben is. Aztán kiszállt a buliból, ma programozóként és bloggerként aktív, mp3 levelezőlistát vezet és csak a barátoknak játszik alkalomadtán. Folyamatosan új zenéket kutat, a kényszert, hogy megossza másokkal, szerencsére nem tudta levetkőzni.

A Kultplaynek nyugis, romantikázós mixet küldött, amit eredetileg a csajának készített otthoni hallgatásra. A Konyhaparti másik házigazdája és eheti vendége DJ Loolek nem egy gőgös gúnár: lengyel hiphopot hallgat és klasszikus jazzt, a Love Mixx Vol.2 -ben pedig megfér egymás mellett a Renegade Soundwave és a Pál Utcai Fiúk. Eklektika és csill egy igazi technoforradalmártól, aki már akkor lemezeket pörgetett, amikor a Tokyo Hotel ifjú rajongói csak kósza parák voltak egy ütős házibuli után. Interjú és playlist a túloldalon. Tisztelet!

 

 

 

Kultplay- Loolek&Boolek - a nevetek minden buli szórólapon ott volt a kilencvenes években Palotai, Cadik, Titusz, vagy Naga mellett. Mi történt veletek?

Loolek - Végülis abba hagytuk a zene bizniszt mind a ketten, én kezdtem, aztán a Gábor is (Pánczél Gábor aka Boolek DJ, a Freee magazin egykori legendás főszerkesztője - a szerk.)elment amerikainak lenni Kaliforniába. Nekem akkor se volt életcél, hogy DJ legyek élesben, ezért nem volt nehéz megállni, váltani se kellett hiszen csináltam tovább azt amit a zenélés mellett addig is csináltam (abból rendesen megélni, pláne akkor -> kizárt volt !) Mostanában azért a rádió néha hiányzik...

- Milyen volt a budapesti klubélet akkoriban? És most?

Akkor volt a techno hőskorszak és minden erről szólt azokban a körökben, itthon és kint egyaránt (hú ember, állat volt, erről két napot tudnék mesélni egyfolytában !!!). Azóta ez változott, és mások is váltottak. A mai klub életről nem sokat tudok, nekem a Gödör, A38, Trafó, Kertem meg a WB maradt, igazi nagy partikra már nem nagyon járok.

- Mutasd be pár szóval a mixet! Miért ezek a számok, hangulat?

Hát izé-bizé végülis nem ide készült direktbe, a címe Love Mixx Vol 2. ami úgye mindig jó téma, meg eléggé magyarázza is magát. De személyesen azért ez az aktuális mert végre dúl a BIG-LOVE és a lánynak csináltam :-) Keverednek benne a régi és új zenék, és stílusok, így nem unalmas és változatos meg persze én ezekre esküszöm.

- Mivel foglalkozol amikor nem játszol?

Biciklizek, java-t programozom (for food and money), macskát 'idomitok', főzök meg sok helyre eljárok zenét hallgatni, nézelődni meg persze  társalogni. (Meg az a k*rva háló is sok időmet megeszi :-)

- Miket játszol elsősorban? Hol léptél fel korábban?

A miket attól függ hogy hol! Szóval egy techno partin techno-house-trance-dnb és ennek a sokféle tovább osztott változatait. De kávézóban vagy rádióban sokkal több mindent, ott jöhetnek a nagy kedvencek a trip-hop, hip-hop, indie, dub, jazz meg a fentiek easy változatai.

"Klubok, fesztiválok, ahol a Re:Creation DJ-k felléptek:

Fekete Lyuk, Blue Box, Fiatal Művészek Klubja, Petőfi Csarnok, Dark Side, Patex, E-play, Saigon Club, Underground Café, The Club, Csúcs Vendéglő, Jailhouse, Stella Garden, Kepi Blanc, Mask Music Club, Art Café, Almássy Téri Szabadidő-központ, Széchenyi Fürdő, Lovarda (Törökbálint), Vasdisznó (Szeged), High Life, Kispesti Vigadó, Hungaroring, Sziget, Complex (Szentendre), Palace (Siófok), Power Dance Hall (Székesfehérvár), Airport Ball (Debrecen), Végállomás (Szombathely), Mo' Presszó (Szombathely), Szombathelyi Képtár, Juno Bridge (Miskolc), Molnár Béla Ifjúsági Ház (Miskolc), Egyetemi Napok (Miskolc), Thomas (Győr), Menedék (Szentes), Open Doors (Nyíregyháza), Boccaccio (Pécs), open air (Gyöngyös)."

Mondjuk azért azt még hozzá fűzném, hogy nagyon sok bulit MI szerveztünk, ami szintén melós dolog volt, de legalább jó volt a hang cucc a fények a flyer stb.

- És most valahol rendszeresen lehet hallani téged?

Csak itthon meg a barátoknál, szóval átmentem bedroom dj -be ;-)

- Miket hallgatsz otthon legszívesebben?


A barátnőmet, na okay, általában mindig mást... most éppen Kaliber 44 , Chet Baker és The Steve lemezeket.

ps: Ez a két mixx fektetett teljesen kétvállra az utóbbi időkben, ezeket hadd promózzam meg nektek is High Contrast Vol 1. Vol 2. (nagy hangerőn!!)

 

playlist ->

Consolidated - Our Leader (Capitol 1989)
The Mighty Bop - Abstract Fever (Quango 1995)
Renegade Soundwave - Women Respond To Bass (women-rspond-to-terror-drums) (Mute 1992)
Chris Isaak - Wicked Games (Trentemoller Dub) (Poker Flat 2007)
The Cassandra Complex - Awake All Night-When Love Comes (Caroline 1992)
James - Heavens (Mercury 1992)
Duffy - Distant Dreamer (Mercury 2008)
Wolf Myer Orchestra & Parov Stelar - Quicksand (feat. Nika Zach) (Etage Noir 2007)
The Streets - It's Too Late (High Contrast Remix) (White Label 2004)
BT - Loving You More (B.T's Primordial Sound 12- Vocal) (Perfecto 1996)
Európa Kiadó - Vigyázz, ha angyal (EMI 1992)
The Verve - Love Is Noise (Parlophone 2008)
Renegade Soundwave - Positive ID (Mute/Elektra 1994)
Pulp - Sheffield Sex City (Island 1993)
Paul Weller - Wildwood (Portishead Remix) (Island 1998)
Richard Ashcroft - A Song for the Lovers (Hut Recordings 2000)
Dirty Vegas - Days Go By (remix) (Vendetta Records 2001)
Donna Summer - I Feel Love (Rollo & Sister Bliss Monster Mix) (PolyGram 1995)
Európa Kiadó - A tiéd akarok lenni (EMI 1992)
Josh Wink - Higher State Of Consciousness (Album Version) (Manifesto 1995)
Stakka Bo - Happyman (Original Version) (Stockholm Records 1993)
MC 900 Ft Jesus - But If You Go (American Recordings 1994)
Pál Utcai Fiúk - Szerelemharc II (EMI 1993)
Egebamyasi - How To Boil An Egg (Innovation 1997)

 

Rap Zoli & Loolek | 2008.09.26. 11:26 | link | 4 komment | Megosztom

podcast konyhaparti

peter · http://kulvaros.hu 2008.09.26. 23:13:44

Csak az áfonyák jutottak az eszembe a boritón, amikor most láttam ezt a receptet ->

www.101cookbooks.com/archives/maple-huckleberry-coffee-cake-recipe.html

LOL

Mot 2008.10.01. 12:16:04

ahhoz kepes hogy magatokkal csinaltatok interjut, kicsit ontomjenezonek tunik... sorry, nem bantasibol, de fura.

Barnabás 2008.10.04. 22:04:42

@ Mot:

Milyen magatokkal, tökfej? Ez a Kultplay interjúja Loolekkel.

rvjackal 2008.11.21. 00:44:00

loolek nagy vagy 2-3 oylan számot is beleraktál amiről azt hittem, hogy csak én szeretem a földön:D

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.