Function 2008

Digitális művészeti találkozóvá nőtte ki magát Magyarország és a régió legnagyobb demoscene partija, a Function. (Szerintünk persze eddig is az volt, csak nem így hívták, pedig az elnevezés az utóbbi években egy sor idétlen kultúrházas kérdéstől menthette volna meg a témáról nyilatkozó színereket)
Szeptember 26-28 között a szokásos soroksári helyszínre várják a szervezők a digitális művészetek rajongóit, grafikusokat, programozókat, animátorokat, zenészeket és fotósokat, hogy összemérjék tudásukat és tapasztalatot cseréljenek.

A szokásos versenyeken (realtime demo, intro, animáció, grafika, zene, stb.) kívül a party új kategóriákkal bővült, így idén lesz fotó és 4 kilobájtos procedurális grafikai verseny is. A helyszínen folyamatosan nagyméretű kivetítőn láthatóak majd az elmúlt évek legszínvonalasabb demoscene produkciói, lesz 8 bites zenei koncert és a már megszokott grafikai és programozás témájú előadások sem maradnak el. Seres Lehel az EIDOS Hungary képviseletében a Battlestation: Pacific grafikai fejlesztésébe ad betekintést, Inigo Quilez (IQ / RGBA) előadásából kiderül, hogy miként lehetséges a Pixar klasszikus logo animációját valós időben, és mindössze 4 kilobájtban megvalósítani, a SONY "Linger In Shadows" című Playstation 3-as interaktív demójából pedig a program lengyel fejlesztői tartanak bemutatót.

Olvassa el korábbi posztjainkat a Function partikról!

"Tűzgombot nyomjál"

Pörög a magyar demoscene

Function 2007

köszi az infót Murphy!

soleado | 2008.09.24. 13:21 | link | 1 komment | Megosztom

scene new media art

kőcsirke 2008.09.26. 23:20:28

jézusom, nagyon gáz az "ooh la la" videó.

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.