Konyhaparti vol.4 - Rol&

Huh, végre megint péntek és Konyhaparti a Kultplayen! Bólogatós-beszélgetős nyárvégi házibulira készüljön, aki ma este bennünket hallgat. Vendégünk egy komótos jazz arc, aki a legkevésbbé sem szereti elsietni a dolgokat. Mixében az utóbbi évek legfinomabb drum n' bass trackjeit válogatta össze  - ahogy zenei szakújságírók írni szokták - a vájtfülű hallgatóság okulására. Jazz 'n Bass, puha futamok és tört ütemek az első őszi hétvégére, a mix után pedig érdemes megnézni Rol& különleges, VHS kaziról digitalizált videogyűjteményét is kilencvenes évek-beli Drumandbass bulikról. Interjú és tracklist a hajtás után!

Rol& -  Wazzup, Jazzup Mix

 

Kultplay - Aktuális még a jazzy drum and bass 2008-ban?

Rol& - Bár tény és való, hogy party szinten ritka eseménynek számít, és a lemezmegjelenés terén is messze elmarad a régi időkhöz képest, de szerencsére napjainkban is megtalálhatóak követőik mind bulikon, mint amilyen például a Jazz & Bass partysorozat, mind a kiadók terén, mint amilyen például a Good Looking is.

Mutasd be pár szóval a mixet! Miért ezek a számok, hangulat? 

Az összeállítás egy lazább Jazz-es hangvitelű d&b alkotásokból áll, melyben sok régi nagy kedvencem található a 1994-es évektől kezdődően egészen 2003-ig, melyeket a mai napig sem tudtam megunni, és hallgatásuk egy kellemes kikapcsolódásként hat rám. Remélem mások is így lesznek ezzel.

Mivel foglalkozol amikor nem játszol?

Hétköznapjaim túlnyomó részét egy tervezői irodában töltöm. A lemezek gyűjtögetése, és időnkénti pörgetése egy költséges hobbiként tartható számon. Bár kezdetként említhető némi suli rádiózás és buli szervezés, de az igazi kezdés 98-ra tehető, amikor elkezdtem dolgozni, és ennek folytán végre lemezeket is tudtam vásárolni.

Miket játszol elsősorban?

Elsősorban lágyabb dnb, jungle, drumfunk lemezeket játszom, de a polcomon megtalálhatóak a downtempo, nu jazz, break, dubstep egyes példányai is. Főképp kisebb klubbokban játszottam, de alkalmam volt például a 99-es Budapest Parádén a Subwoofer kamionon is tevénykedni. Ezidőtájt DeeJazZ GTi barátommal rengeteg mixet rögzítettünk VHS kazikra különböző helyszíneken. Legyen az egy tópart, háztető, vagy egy uszodai házibuli, mi felkaptuk a cuccainkat, ott kipakoltunk, és már ment is a felvétel. Ezeket akkoriban a Subwoofer Net TV-n tettünk közzé, majd hosszú évek kihagyása után most már elkezdtük a felvételeket átvarázsolni a digitális világba. Bár még a munkálatok elején tartunk, de egy része már megtekinthető a YouTube-on és hamarosan jnnek új epizódok is.

Hol lehet hallani téged?

Ritkán és rendszertelenül játszom különböző helyeken, ezért ha valaki hallani akar, időnként körül kell néznie a MySpace oldalamon.

Otthon mit teszel fel legszívesebben?

Véleményem szerint szinte mindenféle stílusban meg lehet találni a jót, ezért elég vegyesen, inkább hangulattól függően hallgatok otthon zenéket. Van amikor másoktól kapott zenéket hallgatok, és van amikor elkezdem a régi dnb lemezeimet előszedegetni és hallgatni, amiket nagyon szeretek. Ezért is sajnálom nagyon, hogy ki kell hagynom a következő 27.-ei Jungle Ball bulit, ahol mindig nagyon sok régi kedvenc lemez kerül a tűk alá. 

Tracklist:

ROL& - WAZZUP , JAZZ UP MIX (74,2 MB)

 01, HERBIE HANCOCK – THE ESSENCE (JOE CLAUSSELL RMX) – TRANSPARENT M. - 2001

02, FLYING FISH - BLOW (INSTRUMENTAL  MIX) – FEDERATION - 2001

03, REGEZ – FREEDOM FUNK – LOOKING GOOD - 2000

04, DEEPFLOW - VELVET ROBE – PURIFIED AUDIO - 2002

05, CLAN GRECO – ROTATION (JUNGLE MIX) – IRMA - 1998

06, KINETIX – EXPERIMENTS OF RHYTHM – NOCTURNAL - 1996

07, M BEAT - SWEET LOVE –RENK -1994

08, MORPHEUS – ALL IN MY MIND – ALL GOOD VINYL - 1996

09, ALEX REECE – CANDLES – ISLAND REC - 1996

10, DJ ADDICTION – TEMPO – MOVING SHADOW - 1998

11, CARLITO - SECOND COMMING – MOVING SHADOW - 1998

12, THE BOMB SQUAD – ULTIMATE SENSATION – FLAVOUR VINYL - 1997

13, COURTNEY PINE – THE 37th CHAMBER (FLYTRONIX RMX) – TALKIN’ LOUD - 1996

14, BIG BUD – MEMORIES – CREATIVE SOURCE - 1997

15, SEBA – GUIDELINES - PURIFIED AUDIO - 2003

16, DJ SENSEI – THE SINPHONY – IRMA - 1997

Rap Zoli & Loolek | 2008.09.12. 09:40 | link | 5 komment | Megosztom

konyhaparti podcast

loolek · http://recreation.hu 2008.09.12. 12:16:06

Klassz a mixx, én is nagy jazz fun vagyok, de inkább old scholl mint new&jazz&drum. Amúgy szerintem a legjobb dobosok az igazi jazz dobosok, szinte mindenhol (alul/közép/lent) ütnek valamit, ha kell akkor pedig csak 'besegítenek' a többi zenésznek.

Külön cool, hogy végre, végre a KIADÓK is fel vannak tüntetve a track-list-en (így is kell :-) !!!

Fav label: www.bluenote.com

b 2008.09.15. 15:40:38

Sziasztok!
Honnan viheto ez el direktben? a www.dnbshare.com/download/ROL_-WA ZZUP_JAZZUP192mp3.mp3.html azt mondja nem letezik a mix.

Rol& · http://www.myspace.com/rolandhu 2008.09.15. 23:30:51

Hi,

-loolek- Thanx, igen nem újak, de a riportrésznél már jól van feltüntetve.
-b- Próbáld innen, ez most müxik:
www.vectorsound.extra.hu/djsets.html

Rol& · http://www.myspace.com/rolandhu 2008.09.15. 23:53:18

-A videofelvételekről még annyit pontosítanék, hogy készült pár bulis felvétel is, de nagyobbik része különböző helyszíneken felvett mixekből állnak. Sajnos idő hiányában lassan haladok a digizéssel, a most hétvégém se úgy jött össze mint szerettem volna. Mindenesetre DeeJazZ GTi oldalán (riport részen névre kattintva), aki egyébként az 5let gazdája felvételeknek, már több is látható, és hamarosan a következőt is feltöltöm, amire szintén érdemes ránézni.
Üdv

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.