New Cultural Ebédszünet

Arra várunk éppen, hogy elkészüljenek személyre szabott Ars Electronica pólóink, amiken az idei konferencia és fesztivál logója és szlogenje látható, az általunk választott kiegészítéssel. Közben penne arrabiata-t eszünk és ásványvizet iszunk hozzá a Brucknerhaus üvegpalota Press részlegének éttermében. Wi-fi mindenütt van természetesen, az újságírók fotókat töltögetnek, cikket írnak, videointerjúkat készítenek vagy csak cigizgetnek és kávéznak a hatalmas párnákon fekve és velünk együtt várják, hogy kicsit enyhüljön a rekkenő szeptemberi napsütés ereje. New Cultural Economy a szlogen az idei Ars tematikája szerint, az utolsó szót lehet szabadon helyettesíteni egy hímzőasztalnál, a póló helyben megvárható. Linzben ugyanis a fesztivál ideje alatt semmit sem hagyományos módon árulnak.

A pólóbiznisz modellje például a következő: vócsert kell vásárolni a bejáratnál 17 euróért, majd a Google keresőbe be lehet írni bármilyen szót az Ars Electronica kifejezés mellé, és rákeresni. Ekkor az általunk választott keyword a kereső adatbázisából automatikusan bekerül a fesztivál adatbázisába és máris hímzik a pólónkat egy másik teremben. New Cultural Advertisment a játék neve. 

Az idei fesztivál új helyszínekkel, a tavalyinál is izgalmasabb kiállításokkal, biotechológiával, robotokkal, virtuális valósággal, és egy fantasztikus gálaesttel kényezteti az érzékeinket már második napja. Hamarosan fotósorozattal, videóval és egy hosszabb beszámolóval jelentkezünk Linzből, ebből a tiszta, vidám és kultúraszerető városból. Apropó kultúra: jövőre Linz lesz Európa Kulturális Fővárosa, számos fantasztikus projekt készül, új épületek, központok épülnek a városban, ahol természetesen évek óta a digitális kultúra áll az érdeklődés középpontjában. Hopp, szólnak, hogy kész a pólónk, viszlát, hamarosan jelentkezünk!       

space night rockers | 2008.09.06. 14:12 | link | 2 komment | Megosztom

ars electronica

csikszem · http://www.agyampark.hu/csiiik 2008.09.06. 20:33:24

Mi az, hogy "szólnak", mi az hogy szólnak?
Input google keywordos high technológia, az output meg az, hogy "szólnak"? :)

soleado 2008.09.06. 21:13:42

:) Küldhetnének emailt is, de hát, végülis, itt vagyunk...:)

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.