Elindult az első magyar közösségi VJ portál

Korábban hírt adtuk róla, hogy a hazai VJ-k közös projektekben gondolkodnak, szervezkednek és érdekképviselnek a jövőben, a kommunikáció pedig egy frissen induló közösségi oldalon keresztül zajlik majd.

A pár hete megrendezett első VJ Attack adott arra alkalmat, hogy a vizuálcsapatok megnyomják az Enter gombot: azóta élő fórum a Nonamevj portál, ahol az érintettek diskurálnak egymással, megosztanak hang és képmintákat, videókat töltenek fel, szakmai kerekasztalokat szerveznek. Most pénteken már nem a műegyetemista körökben népszerű KÉK-ben, hanem az új helyre költözött Tűzraktérben (VI. ker. Hegedű u. 3 - a Terézvárosi Gimnázium egykori épülete, ahol jelen sorok szerzője jeles eredménnyel érettségizett, kivéve matek) folytatódik a vetítős bulival záruló megbeszéléssorozat, amiből laikus megfigyelőként is csak hasznunk lehet, még az sem kizárt, hogy néhányan táncra perdülnek.

Érdemes lesz elsétálni a Liszt Ferenc tér mögé pénteken, annál is inkább, mert egy Magyarországon egészen ritka szellemiséggel találkozhat az érdeklődő. Itthon nem szokás ugyanis együttműködéseket, horizontális közösségeket, érdekképviseleteket létrehozni, inkább mindenki a saját szekerét tolja, ha belegebed is, arra pedig különösen vigyáz a magyar, hogy borotvaéles legyen a tengelyekhez rögzített acélpenge, ha valaki túl közel merészkedne. Ezzel ellentétben a civilizáltabb világban mindenütt kollaborációk, közös projektek és munkák bukkannak fel, az online kapcsolattartásnak és közösségi oldalaknak köszönhetően határok nélkül. Sokat tanulhatunk a hazai VJ-k kezdeményezéséből, szóval gőgös gúnárok és wannabe projektguruk, légyszi ne gyertek.  

razo | 2008.08.13. 17:13 | link | Komment | Megosztom

new media art

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.