Képregényből mozifilm - jön a "B" vonal

Nem csillapszik a Hollywood-i képregény láz, pedig lassan elfogynak a prémium kategóriás mutánsok. Sebaj: jönnek a negyedik és ötödik részek, vérfrissítésként  pedig csatasorba állnak a második vonalbéli (értsd: tök ismeretlen) hősök is, hogy megmentsék a haldokló filmipart. A Wired összeállításából szemezgettünk, lapozzon!

Mindössze egyetlen hét van hátra a világ legnagyobb képregényes szakmai és rajongói fesztiválja, a San Diego-i Comic Con startjáig, amikor a kaliforniai nagyvárost a szokásosnál is jóval nagyobb számban özönlik el jelmezbe öltözött félnótások. A Wired elérkezettnek látta az időt, hogy összegyűjtse a hamarosan moziba kerülő új feldolgozásokat, és levonja a következtetést: Hollywood kifogyott az ismert mutánsokból, Batman, Pókember és az X Men kollektíva cicanadrágos világrendőrei már a sokadik résznél tartanak. Ideje volt új szereplőkkel frissíteni a kínálatot, így jön Hangyaember, Hex, az alkoholista fejvadász, meg egy önbíráskodás útján igazságot szolgáltató lány rózsaszínű halálfejjel a tangabugyiján.

Nagyon durva mennyiségben árasztanak el benünket szeméttel a legnagyobb filmstúdiók 2009-ben is, a Wired listája kétségbeejtően terjedelmes. Persze érthető az igyekezet: az Iron Man, a Dark Knight valamint a Hellboy és a Hulk második részei összesen több mint 1 milliárd dollárt hoztak az egyre apadó Beverly Hills-i bankszámlákra. A Sin City és a 300 sikeren felbuzdulva Frank Miller is előmászott valamelyik nyugati parti rehabközpontból és filmesként szállt be a Spirit című új mozi gyártásába Samuel L. Jacksonnal és Scarlett Johansonnal a főszerepekben. Új filmet készít az ideges spártaiakat rendező Zack Zynder is a Sin City leszbikus üdvöskéjével, de jön az X Men-es Rozsomák szóló projektje, az Iron Man 2 is persze, valamint egy igazi republikánus balfasz, Amerika Kapitány is a Haza megmentésén fáradozik hamarosan Thorral, a norvég viharistennel egyetemben.

A prémium és a "B" kategóriás szuperhősös filmeket egyetlen dolog különböztette meg egymástól eddig, és ez a digitális effektusok minősége volt. Remek húzás szuperprodukciót készíteni a trashből, biztos sokan elhiszik, hogy a bársonypárnán felszolgált, zöldfűszerrel díszített szar jobb ízű, mint amit az utcán látni a'la natúr. Jó étvágyat hozzá!   

razo | 2008.07.21. 14:20 | link | 2 komment | Megosztom

comic

nocibambi 2008.07.26. 21:52:57

Ezt nem hiszem el...

Mind a watchmen, mind a spirit (és, bár én nem annyira komálom, de a wolverine is) sokkal nagyobb klasszisok képregényegényes körökben, mint a béna-kommersz és szénnéhájpolt pókember, vagy a frank miller-féle eyecandyk.

Annak, h hollywood lenyomta ezt a sok sz@r comics-moviet (expect batman of course), az egyetlen haszna az volt, h most már megfilmesítenek olyan képregényt is, aminek mondjuk van 'története' is.

De most komolyan. A pókember, meg a hellboy stb. filmek annyira laposak voltak, h az már fáj.

Vagy csak CGI kell oszt kész?

Zeo · http://zeoagya.blogspot.com 2008.08.02. 02:57:24

Én meg a Sandman moviet várom. Nagyon.

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.