Max Payne film: itt a hivatalos trailer

Két okból vált azonnal kultjátékká a Rockstar Games 2001 nyarán megjelent first person shooter játéka, a Max Payne. Az egyik a legendás bullet time üzemód, mely pár évvel a Mátrix első részének megjelenése után első alkalommal adta meg a játékosnak a lassított felvételű, 3D gyilkolás fantasztikus érzését. A másik még a csodás röppályát leíró, majd élethű férfüsttel becsapódó golyók látványánál is jobban megfogott bennünket: a sztori, a karakterek, a jéggé fagyott város hóviharban reszkető fényei a film noir utolérhetetlen hangulatát vegyítették az alapvetően agyatlan shoot'em up játékba. Na és a drogos fejezetek? Amikor Payne a gyilkos Vakyr hatása alatt a szellemvilágban bolyong, miközben meggyilkolt felesége és kislánya sikítozik a háttérben?

A Max Payne első és második részét órák hosszat nyomtuk egyfolytában, a zseniális folytatás lassú szívdobbanásokkal aláfestett szomorú hegedűfutamai ma is a fülünkben csengenek. Számtalan direkt lopás és közvetett utalás után most elkészült a hivatalos filmváltozat, a negyven felé is kölyökképű "Marky" Mark Wahlberg-gel a főszerepben, ami szerintünk önmagában elég a film valószínű bukásához. Sokkal durvább arc kellett volna ide, piásabb, depisebb, karcosabb karakter. Wahlberggel puhány lesz Max Payne, mint Pierce Brosnan James Bondja, nincs benne feszültség, hiányzik az eredeti karakter személyiségét meghatározó megszállottság, és elkeseredett düh.

Azért sem jósolunk sikert a filmnek, mert a videójátékok és a filmipar kapcsolata sosem volt olyan felhőtlen, mint a képregények esetében, az utóbbi években készült feldolgozások kimondottan nézhetetlenek voltak. Meglátjuk, mindenesetre az eredeti zene nagyon hiányzik. Újabb fekete pont még megjelenés előtt.

   

razo | 2008.07.14. 14:29 | link | 5 komment | Megosztom

videó games

gaze 2008.07.14. 15:30:12

azért annyira nem trozsé (aka tróger) gyerek ez a Marky Mark.. Voltak kevésbé sikerült darabjai, de voltak teljesen ehető cuccok is, sőt.
Tégla, I heart Huckabe, Three Kings, Boogie Nights, de még a kosaras naplójában sem hánytam tőle..
Na mondjuk ettől még simán lehet csapnivaló Max Payne. (amiben nekem leginkább a képregényezés tetszett. kiveszőben a kézirajz, már csak kuriózumként marad meg a vizuális kultúrában?)

mntzZz 2008.07.14. 15:31:01

Azert a Silent Hill siman nezheto volt es ha nem is teljes egeszeben de hozta a game hangulatat: )

Ettol a filmtol meg nem varok tul sokat szerintem kb egy mission impossible fele akcioszar lesz mas kontosben.

mczm 2008.07.14. 16:52:41

senkise nézte meg a trailert? mert ez alapján sztem nagyon jo lesz, végre talán az első igazán jo játékadaptáció. én már nagyon kíváncsi vagyok rá, és M.W. nem ojan rosz választás (bár lehet h tényleg lett volna jobb is). a fekete pontot meg nem irnám be ugy h nem láttam volna a filmet, lehet h benne lesz. a trailerhez meg ez a zene jobb. amugypedig ellenvéleménynek: www.filmbuzi.hu

ThomYerk 2008.07.15. 14:57:19

ezeket a nyomorék lényeket nem értem, amik repkednek összevissza. az mérkell? és tényleg legyen gyereksírás és véres hóhullás, különben nem ér xart se :( ja és mongyuk a játéknak volt egy olyanféle erőssége h volt TÖRTÉNETE...remélem ez meglesz nem agyatlan filmet kapunk. nem lenne túl stílusos.

razo 2008.07.15. 23:32:04

ja, a szárnyas démonokkal próbálják megidézni a drogos/démoni jeleneteket talán. Fene tudja, majd meglátjuk. Sajnos változatlanul pesszimista vagyok. Most azt hiszem, tíz perc után unni fogom a filmet.

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.