Off: a félelem birodalma

"Amikor a nácik a kommunistákért jöttek, hallgattam, mert nem voltam kommunista.
Amikor a szociáldemokratákat zárták be, nem szóltam, mert nem voltam szociáldemokrata sem.
Amikor a szakszervezetiseket vitték, hallgattam, mert nem voltam tagja a szakszervezeteknek.
Amikor a zsidókat szedték össze csendben maradtam, mert nem voltam zsidó.
Aztán amikor értem jöttek, már senki sem maradt, aki szót emelt volna értem"

(Martin Niemöller)

Szerencsére nem tartózkodtunk itthon múlt hétvégén, amikor a melegfelvonulással végképp elszabadult a pokol, és megőrült ez a kurva ország. Azóta is csak kapkodjuk a fejünket: "Magyar Charta" alakul, Pácin község nyilvánvalóan súlyosan elmeháborodott polgármestere nácikat masíroztat a cigánysoron, A Kossuth rádióban elhangzott interjú szerint a "homoszexualitás undorító, mint az ágybavizelés", a hetilapok náci őrjöngésről írnak, a kibaszott méltóságok helytelenítik a történteket.

Jó estét, Magyarország! Hosszú lesz az éjjel, ideje bedeszkázni az ablakokat és megtölteni a kurva shotgunt.

 

razo | 2008.07.10. 21:17 | link | 21 komment | Megosztom

off

dH · http://dh.squidcode.com 2008.07.10. 23:00:05

Nincs többé kifogás; nincs elnyomó, kizsákmányoló hatalom: se török, se habsburg, se német, se orosz: Nincs többé kire mutogatni, csak magunkra: ilyenek vagyunk mi, a fékevesztett, elszabadult, hátravetett vörös fejjel gurgulázva ordító magyarság. Az ordító, gáncsoskodó, egymás húsát rágó földbuta irigy gyűlölet középkori birodalma.

shadai · http://www.judapest.org 2008.07.10. 23:08:41

Itt tartunk most. Hogyan tovább?

dH · http://dh.squidcode.com 2008.07.10. 23:16:09

Kinek mi szimpatikusabb: Észak, Kelet, Nyugat, Dél.

Elit Alice · http://www.elitalice.com 2008.07.11. 02:07:36

S.Z.É.G.Y.E.N.

egyébként meg ma kétszer is elbicajoztam mellettetek, megfelelő hangtónus hiányában észrevétlenül. :P

perec 2008.07.11. 07:58:35

Azért legyünk korrektek: a Pácin-ügyben nem egészen úgy volt az, ahogy... Kik is fenyegették a cigányokat ott (elég, ha elolvasod az indexes cikket)?

slink · http://20y.hu/ 2008.07.11. 11:31:24

Benne: a nácik hogyan is jönnek emide? Ha elítélem a felvonulást, náci vagyok? Érdekes, ez magamtól nem jutott volna eszembe.

razo 2008.07.11. 13:05:46

slink, épp az a baj ma Magyarországon, hogy a fejekben ilyen kavarodás van, már ne haragudj. Hogy lehet az "elitélést" - ami szíved joga összekeverni a molotovkoktélos, utcaköves, életveszélyes utcai terrorizmussal? Egy demokráciában az élni és élni hagyni elve érvényesül, az etnikai alapú és szexuális kirekesztés, homofóbia (gárda és társaik) sőt, fizikai megfélemlítés, tettleges erőszak bizony nagyon nem egyenlő az "elítéléssel". Egy rendes országban, ahol nem "ellentüntetőnek" meg "radikális fiataloknak" nevezik ott kimondják rendesen: neonáci csoportokról van szó, akik bizony a többségre nézve veszélyesek, és nem kívánatosak. Csak sajnos nálunk a gyenge, gyáva, szar politika nem meri megtenni a szükséges lépéseket, így kezd eszkalálódni a dolog.

slink · http://20y.hu/ 2008.07.11. 13:35:01

Érdekes, hogy *molotovkoktélos, utcaköves, életveszélyes utcai terrorizmust* írsz, amikor azzal nyitod a posztot, hogy *nem tartózkodtunk az itthon múlt hétvégén*. A híradóban mondták ezt? Csak kérdem, mert azt nem nézem, viszont én jártam arra, és másképp festett. És még félni sem félek.

Azt továbbra sem értem, hogy „radikális fiatalok” attrocitásai miért egyenértékűek még a „rendesebb” országokban is a nácizmussal, de ehhez úgy látom én kevés vagyok. Mindazonáltal kiváncsi lennék, milyen „rendes” országokra gondolsz, másfelől nem értem a hasonlítás alapját sem.

Amíg egy ország vezetése az ország bárminemű problémáira nem képes gyógyírt találni, addig miként várható el, hogy a másság kérdésében ezen ország polgárai „haladó szellemű” választ adjanak? Komolyan az a legfontosabb, hogy most akkor a buzikat fogadja el a Mariska néni, és nézze, hát dehogyis undorító, sőt hát szép?

Ha a nácik, radikálisok, ellenállók, nevezd akárhogy, olyan tömegben lépnek fel, hogy a kivezényelt hatezer rendőr sem tudja velünk szemben érdemben biztosítani a felvonulás nyugalmát, akkor érdemes elgondolkozni azon, hogy 1. nyugatról nem csak bizonyos cikkeket kéne importálni, 2. *valamiért* nagy a társadalmi ellenállás ebben a kérdésben, 3. lehet, hogy ezeknek az embereknek *más* problémájuk van, ami ellen így fejezik ki a feszültséget.

Azon kérdés megvitatása helyett, hogy mennyiben helyes egy rendre igyekvő ország rendre igyekvő polgáraként a másságot ilyen módon nem tolerálni, ahelyett talán értelmesebb lenne, ha *a* demokrácia magunkra zúdításakor nem hagynánk ki tizesével a lépcsőfokokat.

amondó 2008.07.11. 16:42:11

slink:

„radikális fiatalok”: ne röhögtess már ilyen eufemizmusokkal. Erőszakos, antiszociális állatok. Ellenvélemény kifejezése helyett a másik elpusztítására vagy legalább elhallgattatására törekednek, ellentüntetés helyett pogromot csináltak. Nem sajnálni kell őket, nem megérteni, hanem megbüntetni, és megakadályozni további akcióikat.

Psyapo 2008.07.11. 23:55:37

Vajon az őshazából is azok léptek le, akik már nem birták tovább a sok hülyét? :P

Carl 2008.07.12. 14:20:04

Úgy látom belétek sem kötött még cigány.

gaze 2008.07.12. 23:04:06

a magyarok ismét beleszartak a saját tányérjukba és a világot útálják mert rossz az íze.
igen, sztem fontosabb hogy Mariska néni felfogja a "buzikat" és tudja annyira tolerálni a dolgot, mint egy felnőtt ember, és nem kezdi el dobálni őket minden élelmiszerrel ami a keze ügyébe kerül. Aztán hogy ezek után még jön a "demokratikus" jogba való kapaszkodás, az már egy önírónikus paródia.
És ha majd Marika néni értelmesen tud állni ehhez a kérdéshez, akkor majd el lehet magyarázni neki, hogy nem a fán terem az aspirin, meg hogy az olajárakat nem a kormány tologatja mint a potmétert hanem vannak ejj biz nagyvilági hatások.

de már némileg hidegen hagy ez az egész dolog, láthatóan sokan nem is akarják megérteni miért építő erejű ha egy társadalom tud beszélni 'magával' a saját problémáiról és nem utcakővel elintézni a kérdést. hidegen hagy, mert a legtöbb ilyen vitában pusztán annyit látok, hogy "csakazértis" ellentmondjak, a lényeg pedig nem is érdekel.

a magyar igazságszolgáltatás (rendőrség-bíróság) olyan siralmas állapotban van, hogy ha jobban bele akarnék gondolni, akkor már holnap vennék repülőjegyet.
Csak oda.

kisdubos · http://kisdubos.blogspot.com 2008.07.13. 18:56:31

Slink, talán ezért asszociálunk a nácikra a melegfelvonulást megdobálók kapcsán:
www.police.hu/data/cms511649/13.jpg

Nácivadász · http://nacivadasz.blogspot.com 2008.07.14. 13:03:50

Ne csak siránkozz, tégy is a haza védelmében, segíts megtisztítani hazánkat, Magyarországot a náci söpredéktől, csatlakozz a Nácivadász Szövetséghez: nacivadasz.blogspot.com !

slink · http://20y.hu/ 2008.07.14. 18:55:13

Most komolyan, de az az *érv*, hogy idepasztoltok egy fickót horogkeresztes pólóban? Ő a félelem birodalmának vezére? Tőle kell félni? És ennek újfejt mi köze a melegtüntetéshez, semmi? Mert a melegtüntetésnek sem volt köze a melegtüntetéshez? Vagy vajon miért nem vett részt egyetlen egy érdemben reprezentatív LGBT sem a felvonuláson? Tegye már fel a kezét, aki nem fogadja el a melegeket. Egy értelmetlen tüntetést és ahhoz kapcsolódó reakció lefolyását valóban logikusnak tartom a *nácik*ra kenni. Hiszen tényleg az az elsődleges szempont albérlet keresésnél, hogy hol merek este egyedül hazamenni, ahol nem vernek meg a *nácik*, ugye.

Nem azért vagyunk egy ország, hogy előrébb menjünk együtt? Gondolom attól leszünk jobbak, hogy egymást nácizzuk, *el akarunk innen menni*, életképes érvek helyett pedig lenézzük a másikat, mert hát *hülye vagy*, te ezt nem érted.

kőcsirke 2008.07.14. 21:40:32

slink, tényleg nem érv a bohócot belinkelni, mintahogy az sem, hogy te értelmetlennek tartod a tüntetést. de nincs is jelentősége hogy nácikból áll-e az egyik oldal, vagy hogy valóban jót tesz-e az ügyének a felvonulással a másik oldal. felesleges azzal jönnöd, hogy SZERINTED mekkora a társadalmi ellenállás, és hogy radikális fiatalok azért támadnak meg ismeretlen embereket, mert "valami más bajuk van". a jelenség, amit az ellentüntetők akár csak a jelenlétükkel is támogatnak, az nácizmus, akár tudják, akár nem, akár vállalják, akár nem.

accord 2008.07.17. 00:49:54

Nem tudom, sirjak, vagy nevessek?
Ha holnaptol valakik engem kovetkezetesen zsirafnak neveznek azert, mert szeretnek ellehetetleniteni az
altalam kepviselt ideologiat azok elott, akik nem
tudjak, mi az a zsiraf, akkor nekem komolyan vedekeznem kellene? Ebbol a nezopontbol teljesen mindegy, hogy en miben hiszek, mindig lesznek olyanok, akik masban hisznek. Ez az egesz nacizas nevetseges is
lehetne, ha nem lennenek tudatlan es/vagy tisztessegtelen tomegek, akiket ezzel manipulalni lehet. Akkor en most zsiraf vagyok? Sot, puposteve, santa kakadu, tetszes szerint bovitheto a lista.
En nem sertodok meg, ha valaki tevesen minosit engem, mert a tevedese ot minositi, nem engem. Sajnos, kevesen vagyunk, akik igy gondolkozunk.

razo 2008.07.21. 16:18:48

accord, te vagy az első, aki a nácikat mint elnyomott civil kisebbséget a védelmedbe veszed. Ja, nem, a HírTv is ezt csinálja. Olvasd el talán ezt a cikket (előítéletek nélkül) azután vetítsd rá a melegtüntetésen "ellentüntetők" által képviselt nézetekre és ideológiára, azután mondd meg nácikkal vane dolgunk, vagy nem.
ja a cikk itt: amit a felvonuláson látni lehetett, az ide vezet.
www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=16692

Skinboy · http://www.kabbeteszar.hu 2008.12.23. 17:18:35

rohadt meleg gecik

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.