Kultplay TV: alkoholos fantáziák



Fütyülős óvszer, erotikus művészkönyv, kapucnis pulcsi és busó akcióbaba is érkezett a Zwack Fütyülős és az ARC közös tárgytervező pályázatára, melyben a rövidital népies design motívumát lehetett felhasználni különféle holmik tervezéséhez. Három, meglehetősen szabadon értelmezhető kategóriában várta a zsűri a tárgyakat: Kütyü, Mütyür vagy Cucc címke került a több száz beküldött munkára, a díjakat pedig szombaton adták át a Merlinben, ahol június 8-ig tart a kiállítás.

Nem minden kategóriában született fődíjas alkotás, Kütyüben a zsűri nem talált a többihez mérhető nevezést. Jelentős divatkollekciók készültek azonban, pólótól kosztümön át alkalmi ruháig kanyargott a Fütyülős hímzés. A győztes mégis Soós Károly egyszerű, de feltűnő láthatósági mellénye lett, ami jó példa a motívum szabad értelmezésére. A legjobb Mütyürnek Herczeg Balázs műanyag térelválasztó szobafüggönye bizonyult. A "Légyoltalmi" fantázianevű tárgy nekünk is egyik kedvencünk a felhozatalból: a Fütyülős minta kimondottan jól mutat megsokszorozva, vidám színekkel az ajtóban.

Sok tervező játszott a márkanév eredetével is. A négyféle ízben kapható ital elnevezése arra utal, hogy az üres poharat egykor füttyszóra is újratöltötték jobb helyeken, ha a vendégsereg hangulata már emelkedőben volt. Pendriveban végződő sípok, furulya formályú kütyük és egy díszes körtemuzsika is utalt a hagyományra. A fiatal magyar tervezők pedig újra bizonyították, hogy munkáik semmiben sem maradnak alul nemzetközi összehasonlításban sem.

hirdetés | 2008.05.26. 11:35 | link | 2 komment | Megosztom

reklám kultplaytv design

gaze 2008.05.26. 21:33:42

krákhöhömmkráhh..
funny ez a "népies" (olyan kis cuki kézmozdulatkákkal mint az ARC-haver..) minta körüli pörgés... Foggal-körömmel próbálni valamit a múltból előrángatni, hogy ezek mi vagyunk meg a gyökereink, aztán közben a ma népies mináit, motívumait meg kibuffolják ész nélkül.. teccik érteni? attól, hogy régi még.. na mindegy.
szóval a fiatal "designerek" majd kicsit pillanhatnának lassacskán a jövőbe is, hogy ne csak követők legyünk már, hanem esetleg innovátorok is.
(nem láttam, de volt pixel feldolgozás?)

soleado 2008.05.27. 12:40:55

pixelesre nem emlekszem, mondjuk ha vki innovalni akar, akkor sztem nem kuldi be a cuccat egy ilyen palyazatra, hatha nyer, inkabb eladja egybol

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.