Tulipános nyakkendő és klingon szablya a Fülyülős dizájnpályázaton



Rekord számú pimpelt cucc, kütyü és mütyür érkezett a Fütyülős és az Arc közös tárgytervezői pályázatára. A kiírás szerint dizájntágyakat, ruhakollekciókat, kiegészítőket kellett a népszerű magyar szeszesital retro motívumával díszíteni, de  akár a magyaros formavilág ihlette vadonatúj designcuccal is lehetett nevezni. A beküldött munkák zsűrizésénél a Kultplay is jelen volt.



Több mint 300 pályamű érkezett a Fütyülős tárgytervezői pályázatra, a fiatal alkotók leginkább lámpákat, pendrive-okat, pólókat, asztali díszeket, kiegészítőket, poharakat és üvegeket pimpeltek az ősi motívummal, de a kütyük, mütyürök és cuccok versenyére egy-két felismerhetetlen, meghatározhatatlan műalkotás is érkezett.


A zsűri leginkább a kreatív, karakteres ötleketet díjazta, de fontos szempont volt a használhatóság is. Hogy a döntnököket melyik darabok hatották meg leginkább, azt nem tudjuk, de sikere volt a fütyülős motívumok ihlette francia kártyának, a tulipánokból fűzött légytávoltartó gyöngyfüggönynek és a magyaros motívummal díszített láthatósági mellénynek is, ami nem csak autós kiegészítőként hasznos, de részegen hazabiciklizés közben is véd. A ruhadarabok közül Till Attila láthatóan értékelte az erősen hetvenes tulipános nyakkendőt, mások egy "Fütyülök mindenre" feliratú kapucnis pulcsit forgattak, amihez egy különösen hasznos extenzió, egy fém felespohár is tartozott.



A Kultplay csupán megfigyelőként volt jelen a mustrán, talán jobb is, mi ugyanis furcsamód szeretjük az értelmetlen und használhatatlan dolgokat. Szubjektív kedvenceink között előkelő helyet érdemelt ki egy ősi klingon fegyvert idéző tulipán formájú tálca, amellyel egy agresszívabb pincér bátran visszacsaphat hajnal felé, ha netán fütyülgetni mernek neki - valószínűleg sírtunk volna a gyönyörűségtől, ha a tervező még "Sujatlh 'e' yImev" szavakat is rávési. Másik személyes favoritunk a tulipánszemű busó akcióbaba, aki annyira hiteles, hogy mérete ellenére az igazi busókhoz hasonlóan valószínűleg ő is kapna ingyen Fütyülőst a Mohácsi kocsmákban, ha épp arra járna farsang vasárnapján.



Hogy a szakmai zsűri mely alkotásokat tartotta legjobbnak, az hamarosan kiderül az Arc illetve a Fütyülős weboldalán, a nyertes munkákat, a legjobb terveket, prototípusokat és fotókat pedig május 24-től június 8-ig a Merlinben lehet majd megnézni.

hirdetés | 2008.04.30. 19:51 | link | Komment | Megosztom

reklám gadget divat design

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.