Megmozdul a képregény



Régóta létező műfaj az online képregény, ám általában rövidebb képsorozatok, vagy párkockás strip-ek formájában találkozunk ezzel a műfajjal a neten. Ennek egyszerű oka van, az ember terjedelmesebb szövegeket szívesebben olvas nyomtatva, mint monitoron - egyelőre. A helyzetet minden bizonnyal megváltoztatja majd a különféle méretű táblapécék és wi-fi kapcsolattal böngészkető epapírok hamarosan beköszöntő kora, ma még azonban az a helyzet, hogy kissé körülményes dolog a strandon henyélve (kép)regényt olvasni egy asztali munkaállomás húszcollos kijelzőjén.



A vagány hangzású Nawlz interaktív webcomic projekt azonban összehozza a különféle médiumok legelőnyösebb tulajdonságait. A történetek tökéletesen alkalmazkodnak az online környezethez, a "kattintós olvasás" cseppet sem tűnik erőltetettnek, sőt: az apró animációk, és a zene kimondottan erősítik az élményt, a képregény éppen úgy viselkedik, éppen annyira mozog és él, amennyire nyomtatott változatában a fejünkben is életre kel olvasás közben. Láttunk már hasonló kezdeményezéseket, de ilyen művészi ihletésű telitalálattal még sosem találkoztunk.

Update:

Gaze kommentben ajánlott egy hasonló weboldalt. Csekkolja a remek bűnügyi képregényt is!!

razo | 2008.04.01. 16:20 | link | 3 komment | Megosztom

web new media art comic

dH · http://dh.squidcode.com 2008.04.01. 22:15:13

Pedig találkozhattatok volna már múlt év decemberében, ha olvassátok a planetdamage-t: www.planetdamage.com/2007/12/11/nawlz/ :)

razo 2008.04.02. 14:31:46

Fú, köszi, ez is tök jó!!

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.