Japán taxiórák és egy különleges hazai weboldal

Legkedvencebb japán kultmagazinunk, a Pingmag fantasztikus összeállítást készített a helyi taxislogókról. Nekünk, európaiaknak a japán vizuális kommunikáció legalább annyira érthetetlen és furcsa, mint Kóka Jánosnak a közösségi érdek fogalma, így az alábbi képeket szemlélve csak mosolygunk bambán. A Pingmag ugyanakkor állítja: a szigetország lakói a szolgátatással kapcsolatos többletinformációkhoz is jutnak a különböző logók és jelzések alapján:Nem mellesleg internetes kutatásunk közben hiánypótló hazai kezdeményezésre is bukkantunk a témában, a webcím: vévévépont hallotaxi.hu. Kedvenc rovatunk a galéria, ahonnan a "Nyíregyházi főtaxisok meghívása" című sorozatot emelnénk ki. A következő képből kiderül milyen az, amikor a szakmai öntudat és a friss sertéshús iránti egészséges rajongás egyetlen frappáns kompozícióban találkozik:Az oldalon gazdag dokumentumgyűjtemény emlékezik meg a pesti taxisfolklór Kalevalájának számító Taxisblokád időszakáról is, korabeli sajtómegjelenések és YouTube videók felhasználásával. Az előbbire példaként idéznénk Bayer Zsolt Reggeli Kurír-ban megjelent szösszenetéből. Vérbeli haditudósítás a rendszerváltás barrikádjairól, utcai kérdezz-felelek, görög királydráma Shakespeare-i mélységekkel:
"Ezt megneszelvén a zöld zászlósok sem maradnak adósak: „Ez a ti szintetek! Büdös proli parasztok!" Taxistábor: „Te húszezret keresel, mi?" Zöld zászlósok: „Takarodjatok haza, hülye állatok!"...
És így tovább. Mint a Fradi szurkolók „legjava''... A lépcső tetején megje­lenik a kormány több tagja, köztük Horváth Balázs. Éljenzés ott - fütty itt. „Mi vagyunk a nép! Mi vagyunk a nép!" - harsán a kormánypárti kórus. „Akkor mi kik vagyunk?" -jön a kérdés. „Terroristák! Terroristák!" - üvöltik hátul álló MDF-esek."
1990 októbere nemcsak a magyar demokrácia (muhahaha) tűzkeresztsége volt, hanem megajándékozott bennünket számos archív híradós felvétellel is, hogy aki ezek után még nem vinnyog a röhögéstől velünk együtt, az is végképp összeomoljon Juszt László ostorcsapásként csattanó riporteri kérdéseinek súlya alatt. Szeretjük a YouTube-ot.

razo | 2008.03.25. 17:17 | link | Komment | Megosztom

web kult freak

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.