Az internetes ismerkedés művészete

Lehet, hogy én lettem nagyon elnéző, de az online dating fogalma ma már semmiféle negatív érzelmet nem vált ki belőlem. Főleg, mivel olyan szép art projektek születnek belőle, mint az "I Want You To Want Me", melyen keresztül még a legrosszabb pickup line is romantikus, érzékeny mondattá alakul.



A projektet az ezévi Valentin-napon indította Jonathan Harris és Sep Kamvar, és a new yorki MoMA múzeumban követhetjük nyomon egy óriási interaktív képernyőn, melyen érintéssel navigálhatunk a menüpontok között. A különböző internetes ismerkedő oldalakról összeszedett profilokat lufikba zárt női és férfi figurák jelenítik meg (minél világosabb, annál fiatalabb), melyeket megérintve beleolvashatunk profiljuk kiragadott mondataiba.



És mivel tudjuk, hogy Ön is szeret voyeurködni, kattintson a Továbbra!



A luftballonok ötféle mozgást végeznek - a felfelé szállástól a szívforma kialakításán keresztül a képernyőről való kilebegésig - aszerint, hogy épp mit mutatnak: Who I Am ('Én'-nel kezdődő mondatok), What I Want ('Keresek'-kel kezdődő mondatok), Snippets (Kezdő, záró, és bemutatkozó mondatok), Matchmaker (érdeklődés szerint összeválogatott emberek), és a legvégén Breakdowns (legnépszerűbb vágyak, leírások, érdeklődési körök).







További kiragadott mondatok, válogatott képek a projekt honlapján!

Elit Alice | 2008.03.10. 14:37 | link | Komment | Megosztom

web tech installáció graphics digitális kultúra

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.