Megfojtja saját gyermekét a DivXFebruár 28-ig lehet videózni és letölteni, a könyvtárbővítést pedig már napok óta letiltották a Stage6.com-on. Bezárja népszerű közösségi videómegosztó oldalát a DivX, ahol az elmúlt években a YouTube és társai által szolgáltatott Adobe Flash formátumnál lényegesen tömörebb, akár HD filmeket is nézhettünk real timeban. A hivatalos indoklás szerint a lépésre azért volt szükség, mert a cég ismert videopluginjét fejleszti inkább multiplatformosra: a tervek szerint a jövőben Playstation és XBox 360 kompatibilis lesz a DivX player.

Bár a site egyik vezető üzemeltetője, Tom (aka Spinner) nyitólapon elhelyezett búcsúlevelében nem szól az ügy hátteréről és a híradások is szűkszavúak, a döntés várható volt. A Stage6 következő generációs videómegosztóként komplett mozifilmeket és más jogdíjas tartalmakat is közzé tett (csütörtökig jelen idő), hatalmas usertömeget supportált, fejlesztett és bővítette a szolgáltatásait, egyszóval keményen beszállt az online videó bizniszbe, ami azért szokatlan egy webplayer fejlesztő cégtől.

Nyilván két út állt a DivX előtt a közelmúltban: az egyik, hogy megcsinálják a világ legjobb videómegosztóját, webtv platformmal és a többi nextgen cicomával, vagy nem váltanak profilt és azt csinálják inkább, amihez jobban értenek: plugint fejlesztenek mindenféle platformokra. Hiába mutatott példát a Winamp jubileumi kiadásával, mely egyszerű webplayerből az iTunes pécés vetélytársának pozícionálja magát, a DivX-nél inkább úgy döntöttek, maradnak a kaptafánál, a HD videó piacot pedig meghagyják az olyan veteránoknak, mint a nemrég szintén 1080p-ben szolgáltató Dailymotion.

Szóval csütörtökig mindent bele, uraim.

Köszi, hogy szóltál, Veszig

razo | 2008.02.26. 21:06 | link | 2 komment | Megosztom

web2 videó média film

soleado 2008.02.26. 22:07:48

addig meg itt lehet nezni a Star Trekket
quicksilverscreen.com/videos?c=334

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.