Legalizálták a filecserét OlaszországbanAz olasz médiát leginkább elrettentő példaként szokás emlegetni, mert sehol sincs annyi (szőke orosz hosztesszlányokkal felütött) Mónika show, mint a talján televíziókban. Állítólag véletlenül, de az Origo cikke szerint most mégis sikerült ellensúlyozni a sok médiaszemetet Olaszországban:
Az olasz la Repubblica című lap beszámolójára hivatkozva számolt be az Ars Technica arról, hogy az új szerzői jogi törvény lehetővé teszi az ország állampolgárai számára, hogy oktatási célra vagy privát célra szabadon terjesszenek zeneszámokat az interneten. Az ugyanis kimondja, hogy az olaszok legálisan publikálhatnak csökkentett minőségű képeket vagy zeneszámokat az interneten tudományos vagy oktatási célra, nem kereskedelmi célú felhasználás esetén. Cikk az Origo-n.Éppen úgy hangzik, mintha spangliról szólna, nem igaz? Csekély mennyiség, saját használatra. A hírhez tartozik, hogy tegnap egy dán bíróság felszólította országa egyik legnagyobb internet szolgáltatóját, hogy tiltsa le a hozzáférést a Pirate Bay.org torrentoldalhoz. Szorongatják ugyanis a világ legismertebb filecsere-siteját üzemeltető négy svéd fiatalembert, múlt héten hivatalosan is megvádolta őket a svéd hatóság mert "illegális hozzáférést biztosítanak szerzői jogvédelem alatt álló tartalmakhoz" A kalózöböl gazdái logikusan azzal védekeznek, ők semmilyen illegális tartalmat sem szolgáltatnak, csupán lehetőséget adnak a kommunikációra, tartalomcserére. Szervereik egyébként sem hozzáférhetőek. A világ számos országában barátok barátainál állomásoznak, állítólag maguk a tulajdonosok sem ismerik a pontos helyeket.

Újabb felesleges csata egy vesztésre ítélt háborúban.

razo | 2008.02.05. 09:48 | link | 1 komment | Megosztom

web tech média

Elit Alice · http://www.elitalice.com 2008.02.05. 10:42:49

és itt Fr.o.-ban is most tárgyalnak egy törvényt, mely szerint figyelhetik, mire használod a webet, és ha letöltesz, háromszori figyelmeztetés után felfüggesztik a nethozzáférésed. sötét középkor.

www.techcrunch.com/2007/11/23/if-you-p2p-download-in-france-no-internet-for-you/

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.