Titkos wellness-könyvbemutató robotokkal a Szlovák IntézetbenVadonatúj kiadványait mutatta be a pozsonyi Kaligram Könyvkiadó és a budapesti Szlovák Intézet igazgatója északi szomszédunk Rákóczi úti főhadiszállásán, de a lényeg nem a kultúra volt, hanem a kaja. Kellemes érzés ugyanis, amikor a januári Budapesten, egy szmogtól terhes csütörtök este randevút ad egymásnak egy jó adag gőzölgő marhapörkölt, egy saját agyvelejét búra alatt pácoló lánctalpas robot és saját gyerekkorunk.

Lapozzon és mindent megmagyarázunk!

razo | 2008.01.31. 21:22 | link | 2 komment | Megosztom

könyv kiállítás

Kínai oligarchák és becsapós optika a Knoll galériábanMég senki sem tudta felbecsülni, hány kínai állampolgár hal meg Budapesten évente.  Bár a Scotland Yard adatai szerint csaknem hatvanezren élnek a magyar fővárosban, aki meghal el is tűnik - nyomtalanul. Nincsenek kínai temetők Budapesten és a köztemetőkben sem látni kínai sírköveket.

Hogy hová tűnnek a halott kínaiak, arra gondolni sem merünk, azt viszont sejtjük már, hogy a Négy Tigris Piacon DVD hamisításból élő Underdog bevándorlók és a dúsgazdag Oligarchák között széles a társadalmi szakadék.
 

razo | 2008.01.31. 20:19 | link | 4 komment | Megosztom

kult kiállítás budapest

Kultplay TV: Pörgetős könyv a Videospace galériában

Csaknem két hónapon át kedden és csütörtökön minden látogató ingyen pörgetős könyvet kaphatott a Ráday utcai Videospace galériában, ami Budapest egyetlen, kizárólag videóművészetekkel foglalkozó kiállítóterme és projektgyűjtőhelye. A Flipbook projekt gazdája Patrick Urwyler svájci gyakornok volt, aki mindenkinek egyéni könyvecskét készített videófelvétel alapján. Ha Ön lemaradt a múlt héten véget ért akcióról, megnézheti kisfilmünket. Elmentünk és felvettük, ahogy felvesznek (és csak egyszer ejtettem el a narancsokat közben! - razo).
 

The Flipbook Project from Kultplay on Vimeo.

space night rockers | 2008.01.30. 20:49 | link | 4 komment | Megosztom

média kultplaytv

Háború: visszavág a maces közösség az air-fikázó pécéseknek

Homár barátunk nemrég megírta, hogy az Apple új laptopjának reklámjára rengeteg vicces és kevésbbé vicces video response érkezett a YouTube-ra. Jókat nevettünk mi is a papír MacBook Héliumon és a vaskos őspécé laptopon is. A sok fika mellett most itt egy frappáns visszavágó is: ha a sok hülyének hiányzik a DVD író, az ethernet port és a többi felesleges alig használt aljzat, legyen nekik az ő kedvük szerint: itt a MacBook AirCraft, amiben még floppy drive és iPod kerék is van, a leggyengébbek kedvéért.Egyébként nekünk volt olyan pécé laptopunk régen, amihez külön megvettük az usb külső floppy meghajtót, mert gyárilag nem volt beszerelve. Hordtuk mindenhová a műegyetemista fekete táskában, és összesen egyszer használtuk, akkor is szívességből vettünk át valakinek adatot.

Mekkora májerség volt régen az átlátszó flopi! Ki gondolta volna, hogy a 1,44 megás lemezek mára a retro divatvilágban találnak új melót maguknak egyszerű műanyagdarabként. Hát ennyit a sok lyukról, meg portról, meg bejáratról.
A jövő az in-ter-net, kedves barátaink, a MacBook Air pedig azoknak készült, akik a jövőben élnek - SF Bayben, Beverly Hills-ben és az Upper East Sideon Manhattenben.
Ha wi-fi van, minden van.    

razo | 2008.01.30. 18:04 | link | 6 komment | Megosztom

mac geek

Sarkvidéki városok 2121-ben?

Elgondolkozott már azon, hol fog Ön lakni, ha a Föld lakhatatlanná válik? Persze feltételezzük, ezzel a problémával nekünk már nem kell szembesülnünk, de azért van, aki előre gondolkozik. Például Dan Bloom amerikai állampolgár, aki jelenleg Taiwan-on él, és habár számítógéppel nem rendelkezik, azaz nem özönlik az arcába nap mint nap a globális felmelegedésről szóló információ, mégis tudatosan készül a jövőre.Szerinte annak a pár millió embernek, aki túléli a változásokat, ilyen, vagy ehhez hasonló  házakba kell költöznie az északi sarkvidéken. Bloom maga optimistának vallja magát, mivel bízik benne, hogy ha előre felépítjük az ilyen jellegű városokat, az emberiség túl fogja élni a klímaváltozást. Sokan azonban azért kritizálják, hogy ahelyett, hogy a túlélési lehetőségeken gondolkoznánk, inkább a megelőzésre kéne koncentrálni. A mi tippünk az, hogy egyikből sem lesz semmi.

További képek megtekintéséhez kerüljön beljebb!

Elit Alice | 2008.01.29. 10:06 | link | 3 komment | Megosztom

jövő green design

Ilyen lesz a foci 100 év múlva a Puma szerint

razo | 2008.01.28. 16:30 | link | Komment | Megosztom

reklám

Matrijoska másképp

Most hagyjuk az ilyen modorosságokat, hogy ki ne emlékezne gyerekkorából, meg, hogy minden oviban kötelező volt tartani legalább egy darab, viszonylag ép állapotú matrijoska babát, aztán a szovjetúnió felbomlásakor igen divatos volt a Borisz Jelcines és a Gorbacsovos matrijoska. Inkább megmutatjuk mi megy ma: Art Lebedev Matryoshkus, a következő oldalon pedig a moszkvai Yar Rassadin Pantone-ja.


razo | 2008.01.28. 15:53 | link | Komment | Megosztom

design

I can has art? lolEbben a Flickr sorozatban megismerkedhetnek egy új oktatási módszerrel, melynek segítségével a legelvetemültebb gamereket is jó eséllyel műértő értelmiségivé varázsolhatjuk. A klasszikus alkotások velős magyarázatokkal jelennek meg, hidat teremtve a generációk között. Sajátos képfeliratként működnek a kódrészletek, szmájlk és ikon-jelölések, érthetővé téve a kockák számára sokszor dekódolhatatlan képzőművészeti alkotásokat.

 

razo | 2008.01.26. 14:50 | link | 2 komment | Megosztom

geek fotó

Médiatörténelmet ír a Tévéostrom blog

Egyáltalán nem hiányzik a ropogós papír illata és az offlineújság-olvasáshoz kötődő többi, nem létező baromság, amit azok szoktak emlegetni, akiknek fogalmuk sincs saját koruk médiakultúrájáról. Ilyesmit ugyanis magyarul nyomott papíron nem olvashat: áll a bál az Index remek Tévéostrom blogjának szerkesztőségében (Hammer Feri for Prez banner mikor lesz? Kitennénk...), miután múlt héten Szabó László kurátor a blogba kommentelve élőben tudósította a nyilvánosságot az MTV kuratóriumának üléséről. Az ügy előzménye, hogy az Index munkatársa december 18-a óta hiába próbálta írásban kikérni a Magyar Televízió Közalapítvány 2005., 2006. évi országgyűlési beszámolóit melyek nyilvánosak, és a mi adóforintjaink felhasználásáról szólnak.

Sokat írtunk mi is korábban arrtól, hogy a közösségi internet hogyan buktatott meg amerikai politikusokat, és nagyképű vállalatvezetőket, a nyilvánosság ugyanis hatalom, és ahogy a szicíliai ügyészségeken is vallják, sokszor az egyetlen fegyver a kemény ellenfelekkel szemben. Szabó László médiatörténeti jelentőségű, megdöbbentő bejelentkezésében (a kommentek között keresse) először bocsánatot kért, amiért kerek egy hónapig semmilyen válasz sem érkezett az Index kérésére a közpénzből gazdálkodó testülettől. Mint írja:
"Ezen a bejegyzésen keresztül tudtam meg, hogy az Index egy hónapja próbálja megszerezni - az egyébként valóban nyilvános - 2005. és 2006. évi beszámolókat. Az index ezirányú kéréseire vonatkozó információk - kitudja miért - nem jutottak el hozzám. Szégyellem magam kurátortársaim nevében is, hogy a kuratóriumi elnökség egy hónapig nem válaszolt az e-mailekre."
OMG! Ahogy ez a mondat egy blogkommentben magától értetődő természetességgel megjelent, és ami ez után következett, az gyönyörűbb, mint egy lesifotó az Ozora tavi goapartin sámántáncot járó Kövér Lászlóról. A kuratóriumi tag Szabó ugyanis pár perccel később élőben is bejelentkezett a következő kommentel:

"Élőben jelentkezve az MTV közalapítvány kuratóriumi elnökségi üléséről jelentem, hogy közel egyhangú határozatot fogadtunk el arról, hogy 2008. február 1-től a közalapítvány elnöksége minden napirendi előterjesztését, határozatait és jegyzőkönyveit közzé teszi a honlapján. Arról is beszéltünk, hogy meg fogjuk kezdeni visszamenőleg is a dokumentációk digitális feldolgozását és közzétételét."
A testület honlapján közben továbbra is február 29. az adatok nyilvánosságra hozatalának jelzett dáuma, tehát a kuratórium csak az elnökválasztást követően tervez tájékoztatni bennünket nehezen megkeresett pénzünk elköltéséről. A legfrissebb hír szerint munkatársai most feljelentették az élőben kommentelő Szabó Lászlót, erről a Tévéostrom legfrissebb posztjában olvashat.

Nem sokat lehet mindehhez hozzátenni, de azért megjegyezzük, hogy a közszolgálati médiumok működése Magyarországon eleve úgy lett kitalálva, hogy ott példátlan lopás és korrupció folyhasson. A hatályos médiatörvény ugyanis a Magyar Televízió felügyeletét az Országgyűlés megbízásából működő MTV Közalapítvány Kuratóriumára bízza, melynek tagjait a mindenkori országgyűlés választja, a hatalmi arányoknak megfelelő összetételben. Ezért sem lehetséges itthon a közszolgálat, ezért szolgálja ki a köztévé mindig a hatalmon lévő pártok érdekeit inkább, ezért rúgnak ki mindenkit a székházból hatalomváltáskor, és ezért nincs se fejlesztés, se progresszió, se nézhető tartalom. Hány és hány sztori kering az MTV-ben arról, hogy a híradós felvételekkel hogyan házal a tévéelnök pártszékháztól pártszékházig a "kiegyensúlyozott tájékoztatás" szellemében. Hogy a stúdiókban télen légkondi megy, nyáron pedig fűtés.

Miközben a hírhedt tévéostrom éjszakáján az eseményről egyedüliként élő képpel jelentkező, botrányos tudósítást közlő Hírtévé adását néztük, azon gondolkodtunk: egy igazi országban már sokkal korábban, hosszú évekkel ezelőtt blokád alá vették volna Szabadság teret a felbőszült tömegek. Csak éppen nem mondvacsinált politikai okból. "Elkúrtad!", meg "Takarodj" helyett egy igazi ország adófizetői kormányfüggetlenül azt kiabálnák: "HOL VAN A PÉNZÜNK??"

razo | 2008.01.26. 11:38 | link | 1 komment | Megosztom

média.hu

Ütős plakáttal a klímaparáért

Szerencsésebb történelmű országokban komoly társadalmi vita zajlik a klímaváltozásról, a fosszilis energiahordozók kiváltásának problémájáról, és a megújuló energiaforrások sürgető alkalmazásának kérdéséről. Itthon persze illik leszólni a globális felmelegedésről szóló diskurzust. Azt illik mondani, hogy: "Egyszer ilyen tél van, máskor meg olyan", meg "Egyáltalán nem biztos, hogy...", meg "Monnyon le!" Mit nekünk ENSZ határozat, meg EU felmérés, és hasonlók.

A fejlett országokban társadalmi célú hirdetések is készülnek a lakosság mozgósítására, ilyenek, mint a milánói Grey ügynökség csudajó plakátja:Ide kívánkozik még a Time magazin 2006-ban megjelent terjedelmes melléklete is, melyben a hetilap pontokba szedett tanácsokat fogalmazott meg saját háztartásunk energiafogyasztásának csökkentésére. A hét lapozásnyi cikk elkészítésében természetesen részt vett a lap illusztrátorokból és grafikusokból álló art team-je, a globális tudósítói hálózat és a világ legjobb szabadúszó sajtófotósai is. Újságírás, ahogy mi nem ismerjük.

A vizuálisan szerényebb online változat az argentín Andokban húzódó Upsala Gleccser 1928-as és mai állapotáról készült összehasonlító képpel jelent meg:

space night rockers | 2008.01.25. 20:38 | link | Komment | Megosztom

reklám green

Air Fork OneA svájci Sibyllle repülős villáját simán használnánk, és az sem érdekel, ha Ön kinevet érte. Hülye sznob. Menjen, olvasson "Népszabadság"-ot!

razo | 2008.01.24. 16:26 | link | 7 komment | Megosztom

geek design

Építsen Ön is bárkát!


A következő özönvíz idejére megtanulhatjuk mi is, hogyan építsünk bárkát.
A plakát az olasz Unbranded Communications reklámcég munkája, viszonylag lényegretörően emlékeztet a globális felmelegedés veszélyeire.
"A globális felmelegedés közelebb visz minket egy bibliai méretű katasztrófához. Tegyünk róla, hogy a történelem ne ismételhesse meg önmagát."

Elit Alice | 2008.01.24. 10:34 | link | Komment | Megosztom

reklám green

Popdeck, a közösségi skateshop

Pólókat és virágmintás gumicsizmákat szoktak árulni általában közösségi alapon, a műfaj legnevesebb képviselője a chicagoi Threadless, ahol szavazni lehet és játszani és blogolni és beküldeni és vásárolni - nem magyaroknak. A híresztelésekkel ellentétben ugyanis a site továbbra is bannolja hazánkat, a checkoutnál Hungary nem szerepel Honduras és Haiti között.

Örömhír viszont minden hazai deszkásnak és műgyűjtőnek, hogy pár órája (bétában) elindult a Popdeck, egy webkettes skateshop, ahol gördeszka-designokkal lehet ugyanazokat a trükköket véghezvinni, amiket a Threadless pólókkal mutat be. Egy egyedi, vagy limitált mennyiségben piacra kerülő lap ára 50 dollár, ezért az árért viszont akár modern lakberendezési dísztárgyként is használhatjuk a sporteszközt. Check!

razo | 2008.01.22. 17:32 | link | 2 komment | Megosztom

street art design

Web 3.0 = (4C + P + VS)Érdekes cikk jelent meg pár napja az Agent Portálon, ahol Magyarország legnevesebb cyber guruja, Kömlődi Feri is dolgozik. Az írás pontnulla ügyben tesz rendet a zavaros buksikban, a web 2.0 definícióján azonban túllép és felvillantja a következő lépést, mely a Szemantikus Web, érthetőbben a Web 3.0 lenne. Ha az 1.0 a .com boom előtti hőskor, a 2.0 pedig a közösségi internet forradalma volt, akkor a cikk szerint a 3.0 esetében:

"A jelentésalapú technológiák valóban fontos szerepet töltenek be: egymástól független adatrögöket kapcsolnak össze, és helyeznek kontextusba, azaz kezelhetőbbé, könnyebben értelmezhetővé teszik az információt. Az információ még „közelebb” kerül hozzánk, még személyesebb lesz. A 3.0 azonban főként integráló szerepe miatt jelent hatalmas előrelépést. Egységesen tudjuk majd használni a jelenleg még különálló forrásokat, például utazási bédekkereket és online jegyfoglalást. Nem kell honlapról honlapra barangolnunk, míg megvásároljuk az óhajtott matériát. Összeforrnak, közös környezetbe kerülnek (és – csúnya magyar kifejezéssel – személyre szabódnak) a 2.0 elemei. Még általánosabban fogalmazva: a webtechnológiák eddigi generációi – horizontális és vertikális keresés, közösségi hálózatépítés, stb. – a 3.0-ban egyesülnek"

Olvassa el a teljes írást itt!

space night rockers | 2008.01.22. 17:13 | link | 1 komment | Megosztom

Románia rulezHol van már az idő, amikor jóleső borzongással suttogtuk: "...De azért Romániában még rosszabb a helyzet...!) A román környezetvédelmi minisztérium nemrég bejelentette, hogy javasolni fogja a biológiailag nem lebomló műanyagzacskók használatának törvényi korlátozását, és ennek érdekében felemelik a szupermarketekben jelenleg ingyen osztogatott műanyagszatyrok adóját - írja a Greenfo környezetvédelmi magazin.

space night rockers | 2008.01.22. 16:20 | link | Komment | Megosztom

green

Öncsonkító malac és pakisztáni voodoo a világ legcikibb plakátjainNem terveztük előre, hogy reklámhetet tartunk, de Budhatomi megint kihagyhatatlan nyalánksággal lepett meg bennünket (Tomi Csodaformunk segítségével juttatta el hozzánk az értékes tartalmat, ezt nyugodtan veheti Ön is biztatásnak).

Míg itthon a szakma komoly műfaji tévedésben él, és plakátnak nevezi a sokkoló méretűre nagyított, közterületen elhelyezett árcédulákat, az igazi plakátok képi metaforával, tartalom és forma vizuális összhangjával hívják fel a figyelmünket egy termékre. Nos, mindenki tudja, hogy a piacgazdaság hazája Amerika, így a marketing és reklámszakma szabályai is a tengeren túlon íródnak. Nem meglepő, hogy a világ tíz legcikisebb korabeli reklámplakátja közül nyolc amerikai, de azért egy önkívületben harakirit végző francia disznó és egy pakisztáni légitársaság 9/11-et  előre vetítő, 1979-es háborzongató kreatívja is belkerült a 2Spare.com válogatásába.

Btw, a magyar plakátművészetben is jelentős archívum áll rendelkezésre a saját testüket vidáman feldaraboló háziállatokból. Online nem találtunk egyet sem, de biztosan  Ön is látott már ilyet. Küldjön nekünk fényképet, szerezzen örömöt!

Kattintson a ide, nézze meg a többi bűnrossz hirdetést is!

razo | 2008.01.22. 13:26 | link | Komment | Megosztom

reklám

Pazar Cucc: biztonsági robotot mindenkinek!

Nem is olyan régen azért váltottak jegyet az emberek sci-fi filmekre, mert ha a rendező és az író ügyesek voltak, a néző szeme előtt megelevenedett a lehetséges jövő. Hogyan élnek majd a Földlakók száz év múlva? Milyen járművek, fegyverek, ruhák és házak lesznek akkor? Ma, ha megnézünk egy sci-fi-t (persze nem nézünk meg, mert a műfaj halott), akkor legfeljebb azt láthatjuk a vásznon, hogyan élnek a leggazdagabb városlakó polgárok 2008-ban. Értik, ugye a különbséget? Lassan minden megvalósul, amit korábban a jövő-filmekben láttunk, és az elmés robotszerkezetekben nem törpeszínészek csücsülnek hangszintetizátorral.

Remekül példázza a jelenséget kedvenc gadget blogunk, a Pazar Cuccok posztja egy webkamerás robotjárőrről, ami éppen olyan, mintha valamelyik hollywoodi filmstúdió díszletraktárából szökött volna meg. A Wi-Fi kompatibilis Rovio kitartóan pásztázza a lakást a nappalitól, az előszobán keresztül a kisszobáig, amikor nem vagyunk otthon. Az intelligens háromkerekű robotjárőr útvonala a hozzáadott szoftver segítségével hajszál pontossággal beállítható.


Kattintson, videó is van!

razo | 2008.01.22. 11:04 | link | 9 komment | Megosztom

videó tech design

Az év reklámja: Carlsberg Sport Inside

soleado | 2008.01.21. 22:36 | link | Komment | Megosztom

videó reklám

Dr. House: gerillakampány orvosmaszkkalHa véletlenül azt gondolta, hogy az MTV zenecsatorna eredeti ötlettel rukkolt elő a magyar piac meghódítására, amikor műanyag gitárokat akasztott több száz köztéri szoborra, akkor bizony nagyot téved. A szoborhekkelés régóta ismert műfaj a street art világban, ahol az utcabútorokat és a falakat állandóan nyitva tartó kiállítóteremnek tekintik az irányzat követői. Látványosan példázza, hogyan válik mainstreammé egy alulról jött, használható ötlet, ha a médiavállalatok ráteszik ragacsos mancsukat. Nemcsak az MTV, hanem már az amerikai Fox Channel is ingyen hirdet közterületen. A Dr. House sorozat negyedik évadjának protugál kampányához lopta el a lopott ötletet: nagyvárosi álgerillák műtősmaszkot húztak számos szobor arcára.

Kattitson tovább a frankó, nonprofit szoborhekkhez!

razo | 2008.01.21. 20:37 | link | Komment | Megosztom

street art reklám

Trágársággal és genitáliákkal indít a Gonosz Velvet

- Mit kíván a magyar nemzet?
- Hitelesebb celebhatározót (indapass-al).

A megújult, Kispest-Honvéd logót kapott Velvet szolgálati közleményét olvastuk az imént és meg vagyunk győződve arról, hogy a dolgok végre a helyükre kerültek. Kövér László szavaival "Összenőtt, ami összetartozik." El sem tudjuk képzelni, mekkora nyomás lehetett eddig a Velvet szerkesztőségén a csajtartalom kötöttségei miatt. Hogy milyen ellentmondás feszült a kitörni kívánkozó végtermék és az üzletpolitika között. Hogy mit érezhettek a szerkesztők minden alkalommal, amikor nem írhattak le olyanokat, hogy "faszság", "ki a faszt érdekel", "izzadt puncit" és hasonlók. Hogy mennyire megkönnyebbülhetett most Gzappe és csapata, azt mindannyian tudjuk, voltunk már szorult helyzetben, távol mosdótól, fürdőszobától.

Most végre kitörhet, ami eddig benn szorult. Új entitás született, a fekete pókruhás Velvet kacagva emelkedik a lábai alatt gőzölgő város fölé. A tömeg éljenez, köszönjük az impresszumnak! 

razo | 2008.01.20. 14:21 | link | Komment | Megosztom

média.hu

Tavaszi divat lehet a gyilkos Joker-mosolyAz hagyján, hogy az új, tavaszi Diesel kollekció visszahozza a nyolcvanas évek végén (azt hittük örökre) elfelejtett bőujjas XXL női pólót kertésznacival, amit azonban nem hagyhatunk szó nélkül, az a pofátlan vizuális közösségvállalás a legújabb Batman film ördögi gonosztevőjével, Jokerrel. A denevérruhás önkéntes rendőr legutóbbi filmes feldolgozása (Batman Begins) végre nem Kálmán Imre operettjeiből merített konceptualitásában, a színészek között pedig véletlenül sem bukkant fel a kék sminkkel kifestett kaliforniai kormányzó. Igazi tökös akciófilm volt, bírtuk is, csak a vége felé szundítottunk el egy egész kicsit.

Anyways, hamarosan jön a Dark Knight, és Joker (aki az új moziban sokkal kevésbbé pocakos, viszont nyilván fele olyan zseniális, mint az őrült gyilkost korábban alakító Jack Nicholson), az elkenődött vörös rúzs pedig komoly tavaszi trendnek ígérkezik 2008-ban.   Továbbra sem értjük viszont a kertésznadrágot.

razo | 2008.01.18. 13:31 | link | 4 komment | Megosztom

reklám média freak

Szia, Cerkablog!

Csodálatos blogot indított az Index, ráadásul igazi közösségi tartalomkoncepcióval. A Cerka nekünk készült, mi tölthetjük fel. Lehet küldeni értekezletek és hosszú telefonbeszélgetések termését Szilynek, aki saját vicces mesekarakterei közé építi majd a mi beteg agyszüleményeinket. Mondjuk mi általában kutyafuttában telefonálunk, a legritkább esetben ülünk közben, ha pedig mégis, akkor többnyire interjút jegyzetelünk, így nem marad időnk a rajzolgatásra.

Egyébként ez nem igaz, csak így próbáljuk beismerni, hogy nem nagyon készítünk értékelhető rajzokat ilyenkor sem, meg máskor sem, mivel nem tudunk rajzolni. Hanem azonban! A blog épp azért tetszik nekünk, mert olyan, mint a kertévék: nem köti szaktudáshoz a szereplést, ráadásul ajkait sem kell feltöltenie szilkonnal, hogy adásba kerülhessen. A szerkesztő értő kommentjei bízvást felfényezik majd az Ön legbárgyúbb alkotásait is, szóval csak bátran tessék küldeni, mi is fogunk. Ha a "szupercsirke pusztításából" "barokk templomfestészettel rokon remek" lett, a mi esetlen négyzeteinkből simán válhat "síkban megjelenített minimalista térkompozíció" akár!

Eddigi legkedvencebb firkánk a blogról egy klasszikus szovjet mese modern értelmezése, melyben a Kisegér, a Süni és Uj Peti együtt húzzák ki a makacs online répát Apró Piroskából:


razo | 2008.01.17. 15:27 | link | Komment | Megosztom

web2 média.hu

Videóvírus: robotok, beatbox bábok és a hihetetlen Jet-Man

Összeállításunk első darabja egy híradós stúdióbeszélgetésnek álcázott hoax, készítője pedig az amerikai Onion humorportál. Zseniális.

Tovább is van, kattintson!

razo | 2008.01.16. 19:52 | link | 1 komment | Megosztom

video freak

Egy matrica kalandjai

Jeremyville az utcai kultúra és a modern street art egyik legmeghatározóbb alkotója. Jellegzetes, nemlétező mesevilágokban élő karakterei könyvillusztrációként, akcióbabaként, graffitiként és matricaként is jelen vannak a nagyvárosokban. Aki egyszer találkozott halott szörnyeivel, hamburger-embereivel és sétáló kávéscsészéivel, azonnal felismeri a művész munkáit. Képregénysorozata a Mumble magazinban hetente jelenik meg, most épp egy kedves, zöld matrica kalandjait lehet követni négyszer tizenkét kockán:

Kattintson a folytatáshoz!

razo | 2008.01.16. 14:32 | link | Komment | Megosztom

street art comic

Modernkori képírás

A több évezrede elfeledett képírás comeback-jét figyelhetjük meg manapság a smiley-k egyre nagyobb, egyre kreatívabb használatával. Ismerek olyat ugyan, aki nem hajlandó smiley-kat használni, mert az szerinte az iróniát öli meg. Természetesen nála sosem lehet tudni, mikor viccel. Mivel nem használ smiley-t.
Mindenesetre az interneten való kommunikáció nem lenne ugyanaz, ha nem rakhatnánk mosolyokat, kacsintásokat, stb. mondataink végére. Ezen kívül ott a temérdek ikon, mellyel az oldalakon való navigálást könnyítik meg. Azonban ez nem is feltétlenül az internethez kapcsolódik. Ki ne ismerné például e következő képsort:


Az ehhez hasonló ikonokat gyűjtötte össze az évek során Xu Bing, majd rendezte össze egy könyvvé. A Book From The Ground elnevezésű könyv tehát univerzális nyelven íródott: az ikonok egyetemesek, mindenki számára érthetőek. Az alkotó elsődleges forrásai a repülőgépen és reptereken található biztonsági előírások voltak.


Az oldalon találhatunk természetesen egy galériát, melynek segítségével dekódolhatjuk az esetleg nehezen megfejthető ikonokat, illetve a könyv mellé jár egy program is, melybe angol mondatokat beírva "ikonírássá" alakítja azt.
A könyv egy kiállítás formájában tekinthető meg, ahol a látogatók ezen fordító program segítségével csetelhetnek egymással.

Elit Alice | 2008.01.16. 08:54 | link | 1 komment | Megosztom

new media art könyv kiállítás graphics digitális kultúra

Itt a MacBook Air: vastagsága 1,9 cm

Update:A pletyka igaznak bizonyult:  íme a MacBook Air, a világ legvékonyabb laptopja, ami a Wired liveblog tudósítása szerint elfér egy irodai nagy alakú (lezárt!) borítékban. A kijelző 13.3 inch és szélesvásznú, a gép vastagsága: 1,9 cm - 0,4 cm (a szélein vékonyabb), proci: Intel Core 2 Duo, 1.6 GHz,  1.8GHz-ig bővíthető, világító fekete keyboarddal és programozható multitouch! trackpaddel (pl. a fotók forgatásához kis karikát kell rajzolnunk az ujjunkkal) Rengeteg fotó és liveblog itt.

+ A Wired szerint több mint kétszázan livebloggolnak a Steve Jobs Keynote-járól. Figyelje a legnagyobbakat, vagy olvassa el a közvetítést utólag!

+ Link a korábbi Macworld expo bejelentésekről 1984 óta.

+ Macworld Liveblogs:

Wired
Engadget
Gizmodo
Bigyóblog

Korábban posztoltuk:
Ez a kép az előzetes pletykák alapján készült, photoshoppal. Láttunk már vad dolgokat, de ez mindenen túltesz: valaki rendeljen pizzát, meg kérünk sört is, és gumicukrot! Ön pedig fogja a klaviatúráját, és adjon nekünk! Mondja meg, vágja a fejünkhöz! Menthetetlen geekekké váltunk, vagy a fenti látványtervtől Önnek is gyorsabban dobog a szíve (akkor is ha hatalmas kamuról van szó)? O-M-G! Pár napja arról posztoltunk, hogy az internet már nem csúnya, megsárgult kockákban lakik a technika terem mellett, hanem lassan mindenütt ott van a levegőben ahogy William Gibson is megjósolta. A pletykák szerint Steve Jobs Őexellenciája hamarosan bemutatja a kábel, ethernet kártya, optikai meghajtó mentes ultrakönnyű MacBook Airt. A pár perce kezdődött Macworld konferencián és a honlapon is sokat sejtető felirat adja a foreshadow-t: "There's Something in the Air" - valami van a levegőben. Ha mindez egy hatalmas hoax, akkor még ügyesebb, cserébe viszont iWarp térmeghajtó, iTime időgép, vagy valami hasonló kaliberű újdonság kell, hogy feledtesse a remek ötletet. Még egy óra és megtudjuk a választ!

space night rockers | 2008.01.15. 17:08 | link | Komment | Megosztom

tech mac geek

Lego celebrities

space night rockers | 2008.01.15. 15:38 | link | Komment | Megosztom

geek

Mailart helyett .pdf - utca a desktopon


Amikor a posta médiummá válik, az a mail art. Ma a műfaj háttérbe szorult, a kortárs urbánus kultúra .pdf magazin formában terjed az interneten. A nemrég megjelent hazai Robopimp3 legfrissebb számát a világban sok helyen olvassák. Beton, vonat, fakoff, szívecske.

space night rockers | 2008.01.15. 15:07 | link | 1 komment | Megosztom

street art

Online videoboom - kinek kell a kábeltévé?Nemrég csak meghívásos alapon működött a Joost torrent alapú webtévé, ami már a fejlesztés ideje alatt kiemelkedett a mezőnyből: egyrészt mert a Skype alapítói állnak mögötte, másrészt már béta állapotban lecsapott rá a Viacom, a bolygó egyik legnagyobb médiavállalata. A Joost így kezdettől Nickelodeonban, MTV-ben és a Paramount Picturesben mérte a tartalmat, a siker nagyjából borítékolható volt. Aki most megnézi a ma már bárki számára hozzáférhető weboldalt, nem is csalódik: fantasztikus interaktív funkciók, fullscreen adásképes minőség és több, mint 20 000 tévéadás, show, film, magazinműsor, videoklip, dokufilm, hírtelevízió, és animáció várja a nézőket a Joost-on.

Az utóbbi hónapok érdekessége, hogy korábbi tudásunk, miszerint a minőségi webes mozgókép megjelenítéséhez minimum torrentszoftver szükséges (útban a legális torrent felé, ugye) mára felülíródott. Szinte hetente bukkanunk új, tematikus, vagy gyűjtő online tévécsatornákra, ahol a Joost tartalmain felül - nyilvánvalóan illegálisan - mozifilmek és komplett sorozat szériák találhatók, a lejátszás pedig egyszerű flash alapon történik, fullscreenben, simán nézhető minőségben. A Quicksilverscreen és a Stage6 kínálata millió rövidfilmet, klipet, mangát (Cowboy Beebop the Movie!!) kínál, a lejátszáshoz egy egyszerű DivX webplayer szükséges. A regisztrációval nézhető ismeretterjesztő "művésztévé", a reklámfilmeket, kreatív reel-eket, dokukat és video art projekteket tartalmazó Houyhnhnms.tv még ennél is egyszerűbb, csak egy flash plugin kell a mozizáshoz. A fura nevű csatorna egyébként közösségi alapon bővíti tartalmát: a beküldött filmekre szavazni lehet, bizonyos számú "igen" esetén pedig a munka automatikusan rotációba kerül valamelyik rovatban. A képminőség itt is megfelelő, teljes képernyőn is élvezhető, sőt kimondottan szép az adás.

Mindez egészen új perspektívákat nyit a webes tévézésben. Míg korábban azt gondoltuk, hogy a Joost és társai (Vuze, Miro) váltják ki a kábeltévét, ma úgy látjuk, hogy a folyamat ennél is gyorsabban zajlik. Hol vannak már a pixeles-kockás első YouTube adások? Miközben a felmérések szerint egyre többen és többet videózunk a neten, a hazai televíziózás még a digitalizációval sem végzett, a botrányos magyar médiatörvényről pedig inkább ne is beszéljünk. Csak fura nyelvünk tartja egyben ezt a  piacot itt, a Kárpát-medencében, aki pedig beszél angolul, mindent megtalál a neten - már a kedvenc tévécsatornáit is.

razo | 2008.01.14. 19:36 | link | 3 komment | Megosztom

web2 média

Graffitizzen fényfilccel!

Január a világító tárgyak hónapja, ami nem csoda, hiszen mindig sötét van odakinn. A LED-ekkel szerelt gördeszka után most itt van miden graffitisek álma, a fénylő festékkel töltött filctoll. A videóból jól látszik, hogy a meghekkelt írószer a partikról ismert  fényrudak világító folyadékával működik, azaz bármikor csinálhatsz magadnak hasonlót. Hajrá budapesti writerek!

Köszi, Budhatomi!

razo | 2008.01.14. 18:31 | link | 7 komment | Megosztom

street art

Reklámfilm-művészet: Nike Air Force 1

Ügynökség: Publicis Mojo, Sydney. Nézze meg a fantasztikus felvételt jobb minőségben itt!

razo | 2008.01.13. 17:24 | link | 3 komment | Megosztom

videó reklám

Pimp gördeszka fényszőnyeggel

Régi adósságát törlesztette a gördeszkás kultúra, hiszen valamiért létező, globális jelenség a közlekedési eszközök alvázának megvilágítása. Az ilyesmit ráadásul coolnak, pimpnek, vagánynak tartjuk, lakótelepeken egyéni rendszám-matricával (Tibi-01) és Tesco gazdaságos dupla kipufogótorkolattal kombináljuk. Ledet építünk a korcsolyába és a cipőtalpba is, szóval nyugodtan kimondhatjuk: az ember szeret maga alá világítani mobilizáció közben, a látvány pedig kultúra- és nyelvfüggetlenül ugyanazt a verbális reakciót váltja ki belőle Tokyotól Óbudán át San Diego-ig: "Óóóóaaaa!!"

razo | 2008.01.13. 15:14 | link | Komment | Megosztom

videó geek freak

Rendeljen csoki Mii-t Valentin-napra!Na most menthetetlenül elcsábultunk: A Nintendo Wii jellezetes avatárjainak csokimását készítette el egy nebraskai designstúdió Valentin-napra. A fiú és lány Mii-ket fehér vagy barna csokiból rendelhetjük meg mindössze 15 dollárért, a csomagolás pedig a japán videojáték konzol jellegzetes formájában készült. A Paul Pape Designs dolgozói nyilvánvalóan maguk is nagy gamerek: rendelhetünk tőlük testre szabott, egyedi Mii-t is, fénykép alapján!

space night rockers | 2008.01.11. 20:21 | link | Komment | Megosztom

geek

Vértoll: az újrahasznosítás omegája

Nem őrültünk meg, gyengébb idegzetű olvasóink viszont most kapcsoljanak át egy pornócsatornára. Bemutatjuk a világ első vértollát, ami ráadásul misztikus ezüst pálmalevéllel súlyosbítva működik. Sátánistáknak, öko aktivistáknak, súlyos megalomániában szenvedő grafománoknak és hősszerelmes trubadúroknak ideális eszköz önkifejezéshez, valamint Tim Burton is simán vevő lehet erre a rendkívüli pennára. Ha mégis elmaradna az érdeklődés LA-ből, még mindig eladható termék lehet a vértoll Magyarországon, poltikus körökben. Milyen csudálatosan mutatna a "Reform" vagy a "Konvergencia" felirat vérrel papírra vetve!

razo | 2008.01.10. 23:56 | link | Komment | Megosztom

videó freak

Figyelem! Táblák hülyéknek!


Ha Ön is hajtott már végig elvileg útépítés miatt lezárt útszakaszon, ha hajtott már ki zsákutcaként jelzett út túloldalán, vagy használt már nem működőnek jelzett, de hibátlan mellékhelységet, nem kell magyaráznunk, mi késztette Tom Mowert az Attention Please című képgyűjtemény összeállítására. Megnyugodhatunk, hogy Nagy-Britanniában is ugyanannyira szeretnek a táblákkal játszani, mint itthon.
A fényképek gyűtése nyolc héten keresztül tartott. Reményeik szerint a néha eszetlen, néha az embereket hülyének néző táblák közszemlére tételével esetleg egy kissé észszerűbb megközelítést érnek el a jövőben. Optimisták.

Elit Alice | 2008.01.10. 11:12 | link | 4 komment | Megosztom

fotó

Steal This Film II - kultmozi az online médiaforradalomról


Aki a napokban a világ legismertebb torrent oldalára, a Pirate Bay-re kattintott, a szokásos kalózhajó helyett új logót láthatott a weboldalon, egy film reklámját. A fent megtekinthető, nemrég megjelent, és kizárólag torrent oldalakon terjedő Steal This Film II a technológiai forradalom egyik leglátványosabb üzleti és kulturális hozadákáról, a filecseréről, az új disztribúciós modellekről és a napjainkban még kalózkodásnak nevezett online tartalomcseréről szól. Nézze meg a film első részét is, vagy olvasson tovább!

razo | 2008.01.08. 14:03 | link | 2 komment | Megosztom

web2 film

Clan du Neon - rosszalkodjon öko szemlélettel!

Ki gondolta volna, hogy a kirakat betörés,  a kukaborogatás, a virágtartótörés és a homlokzat összefújkálás mellett létezik az utcai rosszalkodásnak egy sokkal kifinomultabb, green formája is. Pedig de.  A francia fiatalok újabban a neonreklámokat kapcsolgatják le egy-egy átmulatott éjszaka után, miközben videóra is veszik az eseményt. A hájp a Clan du Neon weboldalán bimbódzik, ahol külön oktató videó segíti a kezdőket az utcai neonkapcsolgatás mikéntjének elsajátításában. A legtöbb francia nagyvárosból érkeztek már videók, kedvencünk a marseille-i összeállítás, melyet alább lehet megtekinteni.

soleado | 2008.01.07. 18:52 | link | 2 komment | Megosztom

videó green

Újrafelhasznált reklámfilmmel hirdet egy brit energiacég

Nagy Britannia egyik vezető energiaszolgáltatója, az EDF Energy komolyan veszi az újrahasznosítást és az eco szemléletet. Kommunikáció terén legalábbis mindenképpen: amit alább látnak, az nem egy magyar tévécsatorna aktuális műsorajánlója, hanem a vállalat retró anyagok és újrafelhasznált filmrészletek segítségül hívásával készített fantasztikus reklámfelvétele.


A filmet az Euro RSCG ügynökség készítette, a betétdal pedig a Szezám utcából való: "It's Not Easy Being Green". Mit tesz egy jó ötlet, ugye?

razo | 2008.01.07. 16:40 | link | 1 komment | Megosztom

videó reklám

Itt az új KITTFebruár 17-én újra tréfálkozik az amerikai NBC csatornán a legendás KITT a Knight Rider sorozat egész estés mozifilm változatában, sőt még maga David Hasselhoff is kap egy guest star szerepet a legendás sorozatot felélesztő filmben. (Fotó via: Jalopnik) Az igazi hős azonban egy übervadállat Ford Mustang Shelby GT500KR nagyondurva csúcsmodell, a TVWeek szerint pedig a filmből könnyen sorozat is lehet egyszer, ha a pilot adás megfeleő nézettséget ér el jövő hónapban. Egyébként tudta Ön, hogy minek a rövidítése a K.I.T.T. betűszó? Úgyvan: Knight Industries Two Thousand - azaz Knight művek 2000 az eredeti kocsi típusszáma a Hasselhoff-féle sorozatból. Az új modell neve...Na??...Knight Industries Three Thousand lesz. Hahaha!

razo | 2008.01.06. 19:13 | link | 3 komment | Megosztom

videó média geek

A DRM halott: kapitulál a Sony isA nagy lemezkiadó társaságok közül utolsóként a Sony BMG Music Entertainment is azt tervezi: lemond az interneten megvásárolható zenei fileokba épített másolásvédelmi szoftver (DRM - Digital Rights Management) használatáról. Így a cég által Amerikában forgalmazott, az iTunes-on, az Amazonon és más online áruházakban megvásárolt zenék a jövőben szabadon sokszorosíthatóak lesznek, a terjesztés piacára pedig számos új cég: akár a Facebook, és a MySpace is beszállhat - írja a Business Week.  Egyre inkább úgy érezzük, hogy Magyarország egy másik bolygón tartózkodik, ahol még az inkvizíció korát élik, vagy időviharba került.

Update: Európai DRM?


A BoingBoing szerint Viviane Reding, az Európai Unió média és intenet biztosa tegnapi felszólalásában egy "átlátható" DRM rendszer kidolgozásásáról szóló anyagot terjesztett elő. Az előterjesztést követően a DefectiveByDesign szabad szoftverekért küzdő civil szervezet blogján nyílt levelet intézett a biztos asszonyhoz, melyben felhívják a figyelmét a nemzetközi helyzetre, mely éppen ellentétes az EU legújabb törekvéseivel. A mozgalmat aláírásokkal is támogathatjuk, itt lehet csatlakozni a kezdeményezéshez.

Kattintson a részletekért!

razo | 2008.01.05. 12:55 | link | Komment | Megosztom

zene web2 digitális kultúra

Mario történelem két percben

soleado | 2008.01.05. 12:39 | link | Komment | Megosztom

tech geek games

London retteg: támad a nyakazós reklámgyilkosHetek óta sokkolja Kelet-London járókelőit a "Decapitator" (Fejlemetsző) néven elhíresült utcai művész, aki reklámplakátokat alakít át a képen is látható, radikális módon. A jelenség nem új: a New York-i Ji Lee szóbuborékokkal turbózza fel az idealizált plakátfiúkat és lányokat, a CutUp team színes postit-ekkel takarrja ki a hirdetéseket, egy másik street art csapat pedig nyomtatható és a ráncfelvarrott fotóarcokra ragasztható pattanásokkal és herpeszforma műsebekkel operál köztéri médiahekk projektjeiben.

razo | 2008.01.04. 12:30 | link | Komment | Megosztom

street art reklám

Radiohead újévi koncert ingyen, itt és most

"Mr. Record Man do you really give a damn/
Mr. Record Man do you really think I can..."
Ugly Kid Joe, 1992


Exklúzív újévi koncertet adott a legutóbbi albumát hiperdisztribúcióval terjesztő Radiohead a Current közösségi internettévének. A házi stúdióban rögzített felvételen az új lemez teljes anyaga mellett a zenekar által válogatott képanyag és irodalmi részletek is elhangzanak. Az igazán szép ajándék 2008-ra eg jó nagy, fényes koporsószeg az 1.0-ás gazdaságnak. Tessék:

soleado | 2008.01.04. 11:03 | link | Komment | Megosztom

zene web2 videó

Nemár: laptop slot az asztali gépen?

Na erre varrjanak gombot! Január közepén meglátjuk...


soleado | 2008.01.04. 11:02 | link | 1 komment | Megosztom

mac geek

Sci-fi blogot indított a Gawker media

Újévkor az ember tele van várakozással: vajon mit hoz majd 2008? A technológiai fejlődés robbanásszerű, csak kevesen vannak, akik képesek megjósolni, milyen eszközeink, kütyüink, médiafogyasztási szokásaink lesznek mondjuk 2010-ben, azaz mindössze két rövidke év múlva. A Gawker blognetwork telibe tapintotta a kora XXI-ik század ütőerét, és létrehozta eddigi legjobb, sci-fi blogját, io9 címen.
Hogy mi az io9?

A kódnév egy olcsó időgépet takar, melyet a 2070-es évek elején fejlesztettek ki. A kezdetleges berendezések az emberi tachion hullámokat programozták oly módon, hogy a felhasználó lehetséges jövőképeket lásson egyfajta extatikus állapotban. Az io9-est hamarosan betiltották, mivel rendkívül addiktívnak bizonyult, legtöbb használóját teljesen megőrjítette. Mára a kifejezés csak a szlengben maradt meg: azokra a szerencsétlenekre használjuk, akik béta technológiával tuningolják saját testüket. Az "io9-esek", általában bugos, elavult, olcsó brainware-t használnak.
A blogot Annalee Newitz és  Charlie Jane Anders techjunkie sci-fi-popkult-közírók szerkesztik, az első posztsorozat pedig remekül dolgozza fel a legismertebb sci-fi kliséket és közhelyeket. Az oldal indulása után nem sokkal maga William Gibson is véleményt nyilvánított róla. A mester szerint zseniális könyvének, a Spook Country-nak  (Bécsben vettük meg a Mariahilferen hahaha!) kulcskaraktere is ilyen blogot készítene, ha foglalkozna egyáltalán a 2008-ban legalábbis nehezen értelmezhető Science Fiction műfajjal. Hubertus Bigend a könyvben egy Wired-hez hasonló magazin, a Node alapítója.  
Gyerünk a kedvencek közé!!

razo | 2008.01.03. 18:16 | link | Komment | Megosztom

web sci fi geek

A gonosz Facebook terv


Imádjuk a webkettes alkalmazásokhoz kapcsolódó összeesküvés-elméleteket, melyek többnyire a közösségi oldalak felhasználói adataival való visszaélés lehetőségével riogatnak. Legnépszerűbb persze a nagy Google svindli Dollárszimbólumokkal a vállalatvezetők neveiben, globális adatbázis-manipulációval, futószalagon feldolgozott személyes adatokkal, genetikai kutatásokkal és egyéb gaztettekkel, melyek közös nevezője, hogy kivétel nélkül a mi személyes beleegyezésünk birtokában történnek a hátunk mögött. Nyilván igaz persze, hogy manapság egy nyolcéves kisgyerek is könnyedén kinyomozhat egy terrorista  akciót Hillary Clinton vaginája ellen kizárólag a myspace, a facebook, a google és az ebay felhasználásával. Sokkal több adatot adunk meg magunkról mindenféle elenszolgáltatás nélkül, mint korábban valaha. Mindez adott esetben természetesen felhasználható,  nyomon követhető és ellenőrizhető is akár. Ha majd a nemzetközi helyzet fokozódni kezd, lehet aggódni is emiatt. Azonban addig is van egy retkünk, a Ramirez, meg Zombink, Slayerünk, és Farkasemberünk, akiket etetnünk kell, mindnnap. Könnyen beszél, akinek nincs felelősség a vállán, nem igaz?  

razo | 2008.01.03. 16:59 | link | Komment | Megosztom

web2 videó geek

2007 legszebb fraktáljai


2007-ben is a fraktálgeometria nyolcvannégy éves atyja, a lengyel származású amerikai professzor, Benoit Mandelbrot zsűrizte a nevével fémjelzett fraktál művészeti versenyt, ahol több tucat beérkezett pályamű közül válogatták ki a győzteseket. Mandelbrot köszöntőjében lelkesen nyugtázza a verseny iránt tapasztalt rendkívüli érdeklődést, melynek magyarázata talán abban rejlik, hogy a fraktálgeometria példázza legérzékletesebben a matematika és a művészet kapcsolatát. A fraktálok ugyanis „önhasonló”, végtelenül komplex matematikai alakzatok, melyek változatos formáiban legalább egy felismerhető (tehát matematikai eszközökkel leírható) ismétlődés tapasztalható. A hihetetlenül összetett ábrák a természetben (pl. levélminták, növényi sruktúrák) is megtalálhatóak, így ez a kutatási terület nemcsak látványos, hanem közvetlenül hozzájárul környezetünk megismeréséhez is.

A győztes alkotásokból kiállítást is szerveztek a versenybírák, az összes nevezett műremek megtekinthető itt.

soleado | 2008.01.03. 13:32 | link | Komment | Megosztom

digitális kultúra

NYC Ball Drop - visszaszámlálás a Times Square-en

2008. január 1. 00.00, New York, Times Square. Újév a Földbolygó fővárosában.

Happy Toshiba New Year!

soleado | 2008.01.03. 12:29 | link | Komment | Megosztom

videó

Négyszemű szörny: blogger szerelmesfilm a Kultplayen


Egy különös szerelem történetét nézheti meg a Stage 6 videóportálon, meg itt a Kultplayen is az újév első napjaiban, amkor úgysem dolgozik még senki rendesen. A 71 perces film egy fiatal New York-i párról szól, akik az interneten találkoznak, majd kizárólag különféle médiumokon tartják a kapcsolatot, egyetlen szót sem beszélnek egymással, mégis dúl a lamúr.

A filmben szereplő karakterek és a történet valós, Arin Crumley és Susan Buice videón, blogokban, cédulákon és instant messengeren éltek együtt, majd az anyagokból filmet készítettek, amit szintén blogger technikákkal: podcasttal, weben és videókon népszerűsítettek. A film a Slamdance függetlenfilmes fesztivál slágere volt, a Village Voice pedig el van ragadtatva, ahogy mi is. Könnyezzünk, nevessünk együtt  a kettőpontnullás filmgyártás, forgalmazás és mozizás hajnalán, nézze meg a produkciót teljesen ingyen nagy felbontásban, azután böngésszen a Stage 6 remek mappái között kedvére!

razo | 2008.01.01. 21:44 | link | 2 komment | Megosztom

web2 videó film

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.