Sci-fi blogot indított a Gawker media

Újévkor az ember tele van várakozással: vajon mit hoz majd 2008? A technológiai fejlődés robbanásszerű, csak kevesen vannak, akik képesek megjósolni, milyen eszközeink, kütyüink, médiafogyasztási szokásaink lesznek mondjuk 2010-ben, azaz mindössze két rövidke év múlva. A Gawker blognetwork telibe tapintotta a kora XXI-ik század ütőerét, és létrehozta eddigi legjobb, sci-fi blogját, io9 címen.
Hogy mi az io9?

A kódnév egy olcsó időgépet takar, melyet a 2070-es évek elején fejlesztettek ki. A kezdetleges berendezések az emberi tachion hullámokat programozták oly módon, hogy a felhasználó lehetséges jövőképeket lásson egyfajta extatikus állapotban. Az io9-est hamarosan betiltották, mivel rendkívül addiktívnak bizonyult, legtöbb használóját teljesen megőrjítette. Mára a kifejezés csak a szlengben maradt meg: azokra a szerencsétlenekre használjuk, akik béta technológiával tuningolják saját testüket. Az "io9-esek", általában bugos, elavult, olcsó brainware-t használnak.
A blogot Annalee Newitz és  Charlie Jane Anders techjunkie sci-fi-popkult-közírók szerkesztik, az első posztsorozat pedig remekül dolgozza fel a legismertebb sci-fi kliséket és közhelyeket. Az oldal indulása után nem sokkal maga William Gibson is véleményt nyilvánított róla. A mester szerint zseniális könyvének, a Spook Country-nak  (Bécsben vettük meg a Mariahilferen hahaha!) kulcskaraktere is ilyen blogot készítene, ha foglalkozna egyáltalán a 2008-ban legalábbis nehezen értelmezhető Science Fiction műfajjal. Hubertus Bigend a könyvben egy Wired-hez hasonló magazin, a Node alapítója.  
Gyerünk a kedvencek közé!!

razo | 2008.01.03. 18:16 | link | Komment | Megosztom

web sci fi geek

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.