Trash a tengeren túl


Kötelességünknek érezzük, hogy megosszuk önökkel múlt heti internet- élményünket, ami sikeresen távol tartott minket a szokásos keddi fitnesstől, ürügyet szolgáltatva a késő esti monitorbámuláshoz. Kedvenc magazinunknak,  a Wirednek hála az információ némileg aktuálissá is vált, aminek külön örülünk, így nem hiába néztünk végig annyi videót, képet és weboldalt - köztük egy iowai középiskola honlapját - hogy kiderítsük, mi a titka a csúnya ruhában előadott szatirikus amerikai hip-hop sikerének.


Leslie Hall sok más intenetsztárhoz hasonlóan sikerét a YouTube-nak köszönheti, a városi plázában felvett videóját eddig több mint egy millióan látták. Laslie - ahogy Ő hívja- szatirikus hip-hoppot játszik, amihez éppúgy hozzátartozik az arany színű laszteksznadrág, mint a konty, vagy a nagyon durván nyolcvanas szemüveg.

A vicces videó azonban csupán egy a 26 éves iowai képzőművész projektjei közül. Leslie ugyanis ocsmány ronda pulóvereket is gyűjt, amik állítása szerint szépek, de nem hiszünk neki. Gyűjteményét a világ egyetlen utazó pulcsimúzeumában állítja ki, amelynek kurátora és tulajdonosa is egy személyben. A műanyag ékkövekkel - kapható a Nagymező utcai gyöngyösnél -  kirakott ruhadarabokról fotósorozat is készült, a képeken a művésznő pózol mindegyiken utánozhatatlan "a férjem kidobó én pedig munkanélküli vagyok" arckifejezéssel.



Nemsokára megjelenik legújabb YouTube videója, amit a 16 éves Casey Jellisonnal, a The Unicorn Kingdom Club renedezőjével közösen készített. Kíváncsian várjuk.

soleado | 2007.12.04. 15:52 | link | Komment | Megosztom

new media art divat

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.