Pazar Cucc: lakjon élő házban!

Maréknyi betont sem tartalmaz a Pazar Cuccok blogon bemutatott bioház, ami ráadásul folyamatosan növekszik, nem károsítja a környezetet, hanem a levegőt is tisztítja. A Massachusets-i egyetemen megalkották a száz százalékos ökodut. Az egész mű a sövénynyíráson alapszik, mely során az ágakból élő rácsot vagy épp árkádot alkotnak.



Ez az elképzelés búcsút mond minden megszokott technikának - írja a Pto. A ház a természet körfogásának szerves része minden tekintetben, a napenergia, az eső víz újrahasznosításában, mind a hulladék komposztálásban. A tervezők még az esztétikumra is gondoltak és így elég megynerő lett a látkép.


 
A fásszáruak meghajlítását kompjuterrel végezték és furnélemezekkel vitték véghez, így egy erős váz szerkezetet kaptak amire az agyag és szalma keverékéből álló szigetelés jön. Az ablakok szójaalapú bioműanyagból készülnek amik a házzal együtt nyúlik és hajlik. A vizet pedig a tetőn át gyűjtik be, majd vizinővények szűrik és teszik számunkra ihatóvá. Télen a napfény fűti a házat ami a hatalmas déli ablakon ármalik be. Nyáron a fák adnak árnyékot és az elpárolgó víz biztosítja a klímát.

razo | 2007.11.29. 12:53 | link | 4 komment | Megosztom

green

dH · http://dh.squidcode.com 2007.11.29. 14:19:38

Jól hangzik ez a radikális beacidozott neohippi elképzelés, de olyan hatásfokkal működik, mint a világbéke az aktuális miss universe szájából; kérdéseim a következők:

1. a tetveket amik a leveleket fogják rágni mivel írtod ki?

2. amikor kigyullad az egész, kijutsz-e élve?

3. télen amikor szétfagynak a növények, átalakítod igluvá, vagy?...

4. a tisztelt szellemi tulajdonosok ilyenben laknak-e már, vagy még mindig inkább jól befűtött, téglából épített cuccban, műanyagból készített, különböző erőművekből nyert elektromos árammal meghajtott számítógépekkel, csorgó nyállal, félrebillent fejjel beszívva vizionálnak-e ilyen gömbfaházakat?

5. Amikor kakálsz akkor utána a vödör mellett alszol, reggel pedig betrágyázod vele a kertet?

6. Élet-e ez így?

7. És ha igen, kié?

nena 2007.11.29. 14:50:08

a hazat agyag es szalma keverékével szigetelik, hetkoznapi neven vályoggal, eleg sokan elnek ilyenben jelenleg is, a levelek meg úgy látom, hogy a házon kivul vannak, pontosan annyi az eselye, hogy tetvekkel talalkozol, mintha lenne egy lugasod, vagy egy tetokerted. A tobbi kerdesre nem tudom a valaszt, ahhoz kene egy kis acid

andris 2007.12.01. 21:49:23

gecijó;)

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.