Steve Wozniak Budapesten

Előkarácsonyi ajándékkal kedveskedik a Millenáris a magyar geekeknek: november 26-án hétfőn délután a Jövő Házában tart előadást Steve Wozniak, az Apple társalapítója és válaszol az érdeklődők informatikával, konvergenciával kapcsolatos kérdéseire. A rendezvényen ingyenes a részvétel, de mivel várhatóan komoly tömegek lesznek kíváncsiak Wozra, a hely befogadóképessége pedig igencsak véges, érdemes előre jelentkezni a woz kukac jovohaza pont hu címen.

Steve Wozniak , a Wheels of Zeus (wOz) alapítója és elnök-vezérigazgatója meghatározó szerepet játszott a számítógépes szektor formálásában az Apple első generációs termékeinek kialakításával. Az Apple I és II hatással volt a népszerű Macintosh-ra is. Steve Wozniaknak teljesítménye elismeréséül az Amerikai Egyesült Államok elnöke 1985-ben a National Medal of Technology díjat adományozta.

Jelentősek Wozniak befektetései az oktatás területén is: „örökbe fogadta” a Los Gatos School District iskolát, ahol gyakorlati oktatásban részesítette a diákokat és tanáraikat, továbbá csúcstechnológiát képviselő eszközöket adományozott nekik. Nevéhez fűződik az Electronic Frontier Foundation megalapítása, és olyan intézményeknek volt alapító szponzora, mint a Tech Museum, a Silicon Valley Ballet és a Children's Discovery Museum of San Jose.

Forrás: millenaris.hu

razo | 2007.11.23. 22:07 | link | Komment | Megosztom

budapest geek mac tech

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.