Az erdőben nincs megszorító csomag

erdoBírtam nagyon a képes enciklopédiákat és a rajzos ismeretterjesztő albumokat gyerekkoromban. Karácsonykor rendszerint kaptam is néhány dinoszauruszokról, eltűnt kincsekről, vagy az erdők élővilágáról szóló keményborítós könyvet. Órákon át nézegettem az egyiptomi fáraósírokat, hódvárakat, és háromárbocos, derékcsúcsvitorlás szkúnereket ábrázoló színes keresztmetszeteket.

Kedvenc blogom, a Drawn.ca most bemutatja a tudományos illusztrációkra szakosodott Science Art oldalt, ahol minden megvan, amit a témában az utóbbi évtizedekben papírra vetettek. Nyugaton. Bah. Pokolba az euróövezettel, überelhetetlen kincs lapul az asztalfiókomban, Kedves Olvasó Elvtárs! A könyv címe: Természetjárók enciklopédiája, írta Miro Vosátka. Magyarországon 1978-tól, mindösze 52.- forintért (hja...) volt beszerezhető az idealista gulyáskommunizmus bibliája, a funkcionalista-materialista úttörő-howto, melyből bárki megtanulhatott hajózható áteresztő zsilipet építeni és baltanyelet faragni, bumerángot dobni és személyszállításra alkalmas Calfat-csomót kötni hajókötélből.
bumerang

Mi sem természetesebb egy tizenkét éves fiúgyermek számára, mint egy hóviharban töltendő éjszaka valós lehetősége, amikor ideiglenes jelleggel hótorlaszba ásva kell átvészelni az elemek harcát. Nos meg kell jegyeznem, a sziklabarlangok adóját nem tervezi bevezetni a kormányzat, így a képen látható lakhatási megoldás kialakítása ideális lehet a járulékterhek elszabadulása esetén.
tabor

Bármibe fogadok, hogy egy teljesített konvergenciaprogram eredményeképpen megnyíló úniós pályázati forrásnál is jobban érdekli Önt a lisztes berkenye és a barkócafa rügyeinek összehasonlítása, vagy a piramissátor térfogatának számítása, melyet természetesen az alaprajz nagysága és a sátor magassága határoz meg, négyzetesen a csúcs felé. Persze kormányzati megszorító csomag idején legfontosabb, hogy mindig legyen Önnél félkör alakú fogantyúval szolgafára, vagy láncon nyílt tűz fölé akasztható kissebbfajta üst, azaz bogrács, melyben olyan utánozhatatlanul ízesre fő a gulyásleves.
tuzter

razo | 2006.10.05. 13:07 | link | Komment | Megosztom

politika könyv

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.